Hlavní obsah

Karlovy Vary udělaly druhý krok, oslabení stála Litvínov hodně sil

LITVÍNOV

Kouč Karlových Varů Václav Baďouček byl po úterní výhře nad Litvínovem 3:2 nespokojený hlavně s nulovou úspěšností v přesilových hrách, ale vzhledem ke konečnému výsledku ho nevyužité šance nemusely tolik mrzet. „Do zápasu jsme se dostávali hůř, přesilovky nám nešly tak, jako včera," řekl Baďouček. Trenér Litvínova Petr Rosol přiznal, že jeho svěřenci si svou nedisciplinovaností sami zkomplikovali život. "Nechávali se zbytečně vylučovat, což se v takovýchto zápasech těžko uhrává,“ litoval Rosol.

Článek

„Hráčům jsme to říkali, ale když jsou na ledě v tranzu, tak to nevnímají. Někdo se dokáže  ovládnout lépe, někdo hůře. S tím trenéři až zas tak moc nenadělají,“ prozradil třiačtyřicetiletý Rosol. „Pokud budeme hrát polovinu zápasu v oslabení jako dnes, tak velkou šanci na úspěch nemáme. Pokud chceme vyhrát, tak musíme hrát co nejvíce v pěti,“ poznamenal.

Přestože v oslabení Severočeši neinkasovali v úterý ani jednou, přesilové hry je stály mnoho sil. „Odehráli jsme slušnou první třetinu a posledních osm deset minut. Domácí byli v průběhu lepší a přetlačovali nás. Hráli jsme příliš mnoho oslabení, nechávali se zbytečně vylučovat, což se v takovýchto zápasech těžko uhrává,“ litoval třiačtyřicetiletý kouč hostujícího mužstva.

"Vary výborně bránily a nepustily nás do příliš mnoha šancí. Doma musíme změnit naší hru, hrát více agresivněji, cpát se víc do brány," podotknul zkušený litvínovský obránce Jiří Šlégr.

„Kdyby se nám podařilo v první polovině třetí třetiny využít nějakou šanci, tak by nemuselo být takové drama. Tyhle zápasy se ovšem nehrají na skóre,“ uvědomoval si karlovarský lodivod Václav Baďouček.

V pondělním duelu přitom Západočeši zužitkovali čtyři z deseti početních výhod. "Hráli jsme je zbytečně komplikovaně, málo jsme stříleli a netlačili se tolik do brány,“ řekl Baďouček na tiskové konferenci. „Buď to chytil brankář nebo jejich obránci. Hráli to více obětavě a z toho pramenilo, že nám to dnes nevycházelo,“ doplnil trenéra nejzkušenější domácí hráč Josef Řezníček.

Jednačtyřicetiletý obránce si netroufl předvídat, jak se bude série s Litvínovem dále vyvíjet. „Raději nepředpovídám, zvládli jsme sérii doma a musíme jít zápas od zápasu. Ze zkušenosti vím, že je to strašně těžké,“ řekl Řezníček.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice