Hlavní obsah

Západočeši udrželi nervy na uzdě, Litvínov podle Dobroně provokoval

LITVÍNOV

Obránce Karlových Varů Michal Dobroň po vstřelení své branky na 3:1 ještě netušil, že jeho gól ze 34. minuty bude vítězným. Litvínov totiž v závěrečné části snížil na 2:3 a drama bylo na světě. Na kýženou branku však hosté nedosáhli a z lázeňského města odjeli s mankem 0:2 na zápasy. „Bude to výhoda, protože v Litvínově se budou muset do nás tlačit oni,“ řekl po utkání urostlý obránce.

Článek

Na ledě se ve druhé třetině začalo jiskřit a za svou nedisciplinovanost pykali především Severočeši, o čemž svědčí i poměr vyloučení 6:13. „Litvínov je známý tím, že jsou to takoví provokatéři. Když se vyhrává, tak se nervy na uzdě drží lépe,“ uvedl Dobroň. „Kdyby to bylo obráceně, tak by nervy tekly třeba zase nám,“ přiznal.

„Nám se hraje dobře na lepší soupeře, protože hrajeme tvrdý hokej a třeba Sparta by se nás zalekla, ale s Litvínovem jsou to vyrovnané zápasy, takže je to jedno na koho v play-off narazíte,“ uznal osmadvacetiletý bek Energie sílu svého protivníka, jenž se ve třetí dvacetiminutovce přiblížil domácím na pouhý gól. „Máme hodně vyspělý tým a už několikrát v sezóně jsme to dokázali. Nemám o tu sérii strach,“ prohlásil sebevědomě autor vyrovnávací branky Varů na 1:1 Marek Melenevský.

Nejzkušenějšího domácího hokejistu Josefa Řezníčka těšilo, jak jsou Západočeši na vyřazovací boje připraveni. „Je vidět, že hrajeme sebevědomě a máme šťávu. Na ledě Litvínova se uvidí, kolik nás to stálo sil. Mužstvo je připravené dobře jak fyzicky, tak i psychicky,“ liboval si Řezníček. „Soupeře to stálo mnohem více sil,“ přidal. „Důležité je mít dobrou regeneraci, dobře se najíst, abychom nabrali energii a v Litvínově do toho šli naplno,“ doplnil svého kolegu z obrany Dobroň.

Polák dostal na "kokos"

„Nedostali jsme se na tak velký náskok, oni pořád cítili šanci, že s tím můžou něco udělat. Potom se do nás tlačili a měli pár šancí. My jsme se ale semkli a dovedli do vítězného konce,“ chválil týmový výkon mladík v zeleném dresu Vojtěch Polák.

Dvaadvacetiletý karlovarský odchovanec se v závěrečné třetině stal terčem litvínovského beka Ivana Švarného poté, co chtěl pomoct svému spoluhráči. „On tam vyjel po Lukášovi (Pechovi), tak jsem se ho snažil trochu zastat,“ objasnil incident ze začátku 46. minuty. „Dostal jsem pěkně na kokos,“ dodal s úsměvem Polák, pod jehož nosem byly vidět pozůstatky šarvátky.

Zatímco zadák Severočechů si šel zchladit horkou hlavu rovnou pod sprchu s trestem pět minut a do konce utkání, domácí forvard dostal od sudích dvouminutový trest za hrubost. „Chytil mě a než jsem se snažil rozkoukat, tak jsem jich měl pár na držce. Už sem nechtěl dostat pět plus do konce, tak jsem nepokračoval. Musím přiznat, že jsem dostal pěknou nakládačku,“ přiznal s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice