Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 3:2Litvínov výhrou po nájezdech zdramatizoval sérii s Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Jánský 1 : 0
5. Grof 1 : 1
26. Kubinčák 2 : 1
27. Prošek 2 : 2
70. Černý 3 : 2

LITVÍNOV

Litvínov zvítězil ve třetím čtvrtfinálovém duelu s Karlovými Vary až po deváté sérii samostatných nájezdů 3:2 a snížil stav série na 1:2 pro Západočechy. V zápase se vyznamenali především oba brankáři. V prodloužení, v němž mohli rozhodnout Západočeši po třech vyložených šancích, branka nepadla. Penaltovou loterii vyhráli Severočeši až po deváté sérii, v níž překonal blafákem Lukáše Mensatora mladík Jakub Černý.

Článek

Severočeši oplatili Karlovým Varům bleskový vstup do zápasu a po sedmnácti sekundách hry vedli brankou Petera Jánského 1:0. František Lukeš zavezl puk po pravé straně kluziště a předložil přesný pas svému spoluhráči, jenž neomylně poslal svůj tým do vedení. Velkou šanci měl v páté minutě Roman Tomas, který po pasu Zdeňka Bahenského zpoza branky střílel do připravené Mensatorovy vyrážečky.

Litvínovskou šanci potrestali hosté o minutu později. Únik tři na jednoho zužitkoval Jakub Grof, jehož brusle nasměrovala puk nad Fraňkovy chrániče a bylo srovnáno. Rozhodčí branku uznali, neboť se nejednalo o úmyslné kopnutí.

Aktivnější domácí mohli vrátit vedení na svou stranu ve 14. minutě. Daniel Branda přešel v útočném pásmu přes dva hostující zadáky, avšak Mensátor jeho kličku vystihnul. O tři minuty později se osmělili hosté, když si Petr Kumstát pohrál s pukem, nenechal se odstavit od puku, ale jeho střela našla jen připraveného Fraňka. Závěrem prvního dějství měly Karlovy Vary možnost zužitkovat minutu a čtyřicet sekund dlouhou přesilovou hru pět proti třem, svůj tlak však v branku nepřetavily.

Úvodem prostřední dvacetiminutovky na sebe upozornil domácí František Lukeš, ale ani nadvakrát Mensatora nepřekonal. Obrovskou možnost měly Vary z protiútoku, když Melenovský nejprve neprotlačil touš pod Fraňkem a poté jeho přihrávku zpoza branky nasměroval Duben pouze do přemísťujícího se litvínovského brankáře.

Mensator puk neudržel mezi betony

Ve 27. minutě udeřili domácí. Nenápadnou akci zakončil prudkou střelou z úhlu Vojtěch Kubinčák. Mensator puk neudržel mezi betony a puk doploužil až za brankovou čáru. Vedení nevydrželo Severočechům dlouho. Stejnou mincí, jen z opačné strany, oplatil karlovarský Roman Prošek a bylo znovu srovnáno.

Ve 34. minutě mohli jít do vedení hosté, ale Koštálovu střelu z prostoru mezi kruhy Franěk zneškodnil rychlým rozklekem. V zápětí vyzkoušel na druhé straně tvrdost Mensátorových betonů aktivní Trávníček. Koncem druhé dvacetiminutovky měli více šancí na svých hokejkách Karlovarští - jak Lukáš Pech, tak ani Košťál ve 38. minutě svůj tým do vedení neposlali.

Litvínovští šli ve třetí třetině tvrdě za vítězstvím a svého soka pouštěli do svého obranného pásma jen výjimečně. Zvláště v posledních minutách základní hrací doby mohli domácí rozhodnout, když dostali výhodu dvou mužů v poli. Nicméně největší šance Reichela i Jenáčka v síti neskončily.

Západočeši přežili ve třetí části velký tlak

Psychicky posílené Karlovy vary, které přežily téměř „klinickou smrt“, měly v prodloužení více ze hry. Ve třech vyložených šancích se ocitli nejprve Melenovský v 62. minutě, Kumstát o minutu později a Skuhravý v 66. minutě. Všechny téměř samostatné úniky Franěk zneškodnil.

Loterie samostatných nájezdů se protáhla na dlouhých devět sérií. Dvakrát hosté odvrátili prohru. Po úspěšném nájezdu Lukeše vyšla klička Hanzlíkovi. Stejný hráč mohl rozhodnout po zaváhání Jenáčka v páté sérii, ale čtyřiatřicetiletý obránce nedal. Poté co Daniel Branda úspěšně zakončil svůj blafák, překonal Fraňka také Řezníček střelou „pod víko“. Rozuzlení přinesla neproměněná penalta Milana Krafta a vydařený blafák teprve čerstvě jednadvacetiletého útočníka Jakuba Černého.

Litvínov - Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš), 26. Kubinčák (Hranáč), rozhodující sam. nájezd J. Černý - 6. Grof (Milan Procházka), 27. Prošek. Rozhodčí: Homola, R. Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:11. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Litvínov: Franěk - Šlégr, L. Poživil, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice