Hlavní obsah

Minář a Kubeš budou po chybě na Slavii pískat jen nižší soutěže

PRAHA

Nejzkušenější český hokejový rozhodčí Milan Minář bude nejméně do konce čtvrtfinále play off nasazován pouze na zápasy v první lize či v juniorské extralize. Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje mu stejně jako Jaroslavu Kubešovi zastavila činnost v nejvyšší soutěži za chybu v druhém čtvrtfinálovém duelu mezi pražskou Slavií a Třincem, kdy chybně uznali branku Jiřího Polanského při samostatných nájezdech.

Článek

Polanský před gólovým zakončením svého nájezdu udělal efektní otočku, jenže puk při ní nesměřoval stále dopředu, jak přikazují pravidla. Rozhodčí však branku uznali a i díky tomu Oceláři v Praze vyhráli. "Do příštího zasedání APK, kde podám zprávu, budou pískat jen nižší soutěže," řekl předseda komise Pavel Halas deníku Sport.

Poškozená Slavia dokonce oficiálně požádala ředitele soutěže Stanislava Šulce o opakování zápasu, ten ale žádost Pražanů zamítl. Uvedl však, že v případě, že komise rozhodčích potvrdí, že Kubeš s Minářem chybovali, bude požadovat, aby oba arbitři již v letošním play off nerozhodovali. Minář byl přitom delegován i na letošní mistrovství světa v Kanadě.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice