Hlavní obsah

Slávista Hruška: Nabrali jsme sebevědomí

TŘINEC

Bleskovým výpadem do statické třinecké obrany David Hruška, útočník hokejistů pražské Slavie, připravil šok soupeři v pondělním čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off extraligy. Gól nevstřelil, ale z jeho drzosti a rychlosti vytěžil v poslední sekundě první třetiny spoluhráč Michal Sup jedinou branku zápasu. „Do Prahy se vracíme s notnou dávkou sebevědomí,“ radoval se v rozhovoru pro Sport.cz David Hruška.

Článek

Jediný gól Slavia vstřelila v oslabení a současně se sirénou. Měl jste ponětí o čase chybějícím do konce třetiny, když jste vyrazil do třineckého pásma?

Věděl jsem, že zbývá dvanáct vteřin. Když jsem sledoval puk, tušil jsem, že se od mantinelu hodně odrazí do středu hřiště, kde nikdo nebyl. Tomík byl najetý hodně u střídačky, navíc o pár kroků vpředu. Už při nedělním utkání jsem si všimnul, že puky od hrazení dost odskakovaly. Věřil jsem, že na něj dosáhnu.

Proti Vojtkovi jste volil střelu, byť jste nebyl nikým atakován...

Jenže ve třetím zápase jsem zkoušel při podobné situaci kličku a zakončení mi nevyšlo. Proto jsem chtěl brankáře propálit. Naštěstí pro nás puk jen vyrazil přímo k Michalovi Supovi, který ho dostal do sítě.

Třinečtí protestovali, že branka padla až po dvaceti minutách. Vy jste ale slavili. Nebál jste se, že sudí gól neuzná?

Já jsem si byl jistý, že gól platí.

Byl jste překvapený, kolik prostoru jste vy i Sup dostali při rozhodující akci?

Ano, byl. Domácí možná právě kvůli tomu času situaci podcenili a nedohráli. Ale právě takové věci rozhodují v play-off. Nám se vyplatila důslednost.

Napadlo vás, že jediný gól bude stačit k vítězství?

V ten okamžik určitě ne. Ale v každém zápase se snažíme hrát na nulu, nedostat gól. Po druhé třetině už jsme se soustředili hlavně na obranu a chtěli zápas dohrát bez komplikací.

Jak si vysvětlujete, že vás Třinec nedokázal přehrát ani ve chvílích, kdy jste byli ve čtyřech?

Dobře jsme bránili vlastní modrou čáru, navíc jsme napadali, hráli hodně do těla a dobře bruslili. Nenechali jsme jim prostor. Přesilovky i oslabení jsou ve vyřazovací části klíčem úspěchu, proto jsme je čtrnáct dnů před play-off trénovali a teď se to vyplácí.

V Třinci jste vybojovali dvě vítězství a v sérii vedete 3:1. S jakými pocity půjdete do středečního pátého zápasu?

Sebevědomě. Po vydařených duelech v Třinci je to pochopitelné. Vlastně jsme žádný zápas neprohráli v šedesáti minutách. Ten druhý souboj rozhodlo sporné trestné střílení. Už před cestou na Moravu jsme ztracený duel hodili za hlavu.

Taktika pro domácí zápas bude stejná jako v Třinci?

Oni hrají jen na tři pětky, což se v závěrech zápasů musí projevit. Vždyť jsme odehráli čtyři utkání v šesti dnech. Každý toho má dost. Proto je třeba znovu dobře bruslit, nedat soupeři prostor, hrát mu do těla a napadat ho. Půjdeme do utkání sebevědomě a navíc s Adamem Svobodou v bráně, který je vynikající. Když za sebou máte takového brankáře, výkon každého týmu jde o padesát procent nahoru.

Reklama

Související témata: