Hlavní obsah

Jandač: Rádi bychom si postup nekomplikovali

S výkony svého týmu ve čtvrtfinále může být zatím spokojen, hokejistům Českých Budějovic schází k postupu do semifinále pouze jedna výhra. Trenér vítězů základní části extraligy Josef Jandač zůstává během série s Kladnem v ústraní, na tiskové konference chodí zpravidla asistent týmu. Po pondělním vítězství na ledě Středočechů si přesto našel čas a poskytl rozhovor Sport.cz.

Článek

Co byste řekl o prozatím posledním zápase série v Kladně?

Byl to jeden z těch zápasů, který nejvíc splňoval parametry play-off. Pro nás bylo hodně důležité, že jsme dali první gól a že jsme dokázali ubránit přesilovky první řady Kladna. Ve druhé třetině jsme hráli trochu nahoru dolů, ale ve třetí už jsme si výsledek pohlídali.

Zaměřili jste se nějak na Procházku s Paterou po jejich výkonu v předchozím utkání?

Ne. V neděli byl problém spíše v tom, že jsme vytvořili dvě individuální hrubky a přihráli soupeři vlastně na dva góly sami.

Věříte, že už si doma pohlídáte postup do semifinále?

To samozřejmě nevím. Ta série je těžká, Kladno bojuje a hraje výborně. Samozřejmě bysme domácí zápas rádi zvládli, ale nečeká nás nic jednoduchého.

Při domácích zápasech fanoušci zpravidla očekávají od svého týmu hodně branek. Budějovice zatím v každém utkání daly jen dva, co byste vzkázal vašim fanouškům?

Zápasy play-off se hrají na vítězství, ne na skóre. A jestliže vyhrajeme 1:0 nebo 2:0, tak se to počítá stejně jako při výsledku 10:0. Tohle vůbec neřeším. Výkon týmu může být špičkový, i když se vyhraje s malým počtem branek. Já bych taky rád viděl víc gólů, ale zápasy je třeba sehrát dobře na vítězství a ne na krásu.

V pátém zápase tedy budete opět spoléhat především na obranu?

Obrana musí být dobrá v každém zápase play-off, ale před vlastními fanoušky musíme samozřejmě podat dobrý výkon i v útoku. Série se pro nás po pondělním vítězství vyvíjí dobře a rádi bychom si postup nekomplikovali.

Co byste řekl o výkonech Kladna, které se do play-off dostalo na poslední chvíli?

Je to především obrovský boj a soupeř prokazuje výkonnost z druhé poloviny základní části soutěže. Mají zejména v útoku řadu zkušených hráčů.

Koho z vašich hráčů byste za výkony ve čtvrtfinále vyzdvihl?

Nechci vyzdvihovat jednotlivce, play-off je vždy postavené na všech lidech v týmu. Jde to od gólmana až po posledního hráče, který se třeba ani nevejde do sestavy. Hned v dalším zápase ale na něj může přijít řada a musí být připraven.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice