Hlavní obsah

Kladno chce udržet Procházku, Ševc odchází

PRAHA

Bez svého nejproduktivnějšího obránce posledních tří sezón se budou muset v příštím ročníku extraligy obejít hokejisté Kladna. Martin Ševc odchází po vypršení smlouvy do švédské ligy a podle dřívějších informací bude oblékat dres Färjestadu. Na druhou stranu chce středočeský klub udržet kanonýra Martina Procházku, další výrazné změny zatím v Kladně neplánují.

Článek

"Mohu potvrdit, že Martin Ševc z klubu odchází. Z dalších klíčových hráčů končí smlouva jen Martinu Procházkovi a u něj máme samozřejmě eminentní zájem udržet jej v klubu. Zájem je i z jeho strany, takže věřím, že se dohodneme," řekl Sport.cz generální manažer Kladna Otakar Černý. S Procházkou by rád uzavřel smlouvu na dva roky. Důvod je jasný - na stejně dlouhou dobu má v klubu kontrakt i Pavel Patera a Kladno chce dvojici P+P udržet pohromadě.

Na další změny v kádru a spekulacích o možných posilách je ještě příliš brzy. "Vždycky uvažujeme o posílení, ale ještě je velmi brzy. Přece jen je teď teprve pár dní po vyřazení v play-off a další sezóna začíná až v září," upozornil Černý, jenž má jasno ohledně hlavního partnera klubu. Se společností GEUS Okna má Kladno  smlouvu i na další sezónu.

Nakonec převládla spokojenost

Právě probíhající ročník skončil pro Středočechy ve čtvrtfinále play-off, ale v klubu nakonec panuje spokojenost. "Ve čtvrtfinále to sice bohužel s Budějovicemi nevyšlo. Ale určitě vnímáme sezónu jako úspěšnou vzhledem k tomu, kde jsme se v její polovině nacházeli," připomněl Černý špatnou první část, kdy se Kladno potácelo u dna extraligové tabulky.

Hodně se v poslední době také mluvilo o vybudování nové multifunkční haly, kde by měli působit i hokejisté klubu s dlouhou tradicí. "Určitě se kolem toho něco děje, ale mě moc nepřísluší to komentovat. Tu halu bude stavět město, náš klub na takový projekt nemá investice," vysvětlil manažer Černý. Hokejistům by nový stánek určitě přišel vhod, současný stadión ´oslaví´ v příštím roce padesát let od zastřešení.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice