Hlavní obsah

Kandidát APK na šéfa hokejového svazu by mohl být známý za měsíc

PRAHA

Už za měsíc by mohlo být jasno, koho bude Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) v červnu podporovat při volební konferenci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) na post nového předsedy. Aktuálně existují čtyři kandidáti - Zbyněk Kusý, Petr Bříza, Tomáš Král a František Černík.

Článek

Všichni čtyři nastínili své plány na pondělním večerním zasedání APK LH ve Špindlerově Mlýně. "Žádný konkrétní závěr jsme ale neučinili. Bavili jsme se o tom, s čím by do volby šli, na co by se chtěli zaměřit, co změnit, vylepšit a tak dále," řekl ředitel APK LH Stanislav Šulc.

Jasněji by mohlo být již za měsíc na dalším jednání představitelů extraligových klubů. Již nyní je ale jasné, že společný kandidát by se v případě zvolení do čela ČSLH vzdal své výkonné funkce v klubu. "Chce to APK a i oni s tím počítají. Chceme, aby v nové pozici působil nestranně," podotkl Šulc. Kusý by tak opustil Pardubice, Bříza pražskou Spartu, Král Plzeň a Černík Vítkovice.

Existuje však i varianta, že se o post nástupce Vratislava Kulhánka ve svazovém vedení budou ucházet i dva ze zmiňované čtveřice. A to i přesto, že APK chce na kongresu vystupovat jednotně. "Tři kandidáti nám řekli, že budou respektovat rozhodnutí naší valné hromady. Čtvrtý byl osloven s nabídkou i jinými kluby (z nižších soutěží) a řekl, že to zváží," dodal Šulc.

Reklama