Hlavní obsah

Vary Vaka nechtěly, teď je může vyřadit

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Budějovický Tomáš Vak má jedinečnou šanci pomstít se Karlovým Varům za vyhazov v roce 2005. Kouč Venera mu nedával moc šancí. Teď je jedním z nejlepších útočníků Mountfieldu a mohl by výrazně přispět k vyřazení Západočechů.

Článek

„Absolvoval jsem tam přípravu a asi jen měsíc v lize. Asi jsem nezapadl do koncepce trenérů. Hrál jsem jen třetí čtvrtou lajnu. Tehdy se nedařilo celému týmu, takže vedení pustilo tři hráče a mě mezi nimi. Naštěstí jsem přestoupil do Budějovic a to už bylo o něčem jiném,“ vzpomíná na složitou situaci Vak a připouští, že první sezónu po odchodu se na zápasy s Vary dokázal obzvlášť vyhecovat. Teď už to ale neplatí. „Nepotřebuji jim nic dokazovat, ale chci je porazit,“ zdůraznil.

Přestože byl ve Varech krátkou dobu, i s přípravou asi pět měsíců, s některými hráči si občas zavolá. „Teď jsme se hecovali po telefonu s Ondrou Němcem, ale spíš to bylo vtipkování. Na ledě to bude o něčem jiném.“

Vak se nepovažuje za znalce Západočechů, ale o jejich síle ví ze základní části. „Mužstvo už netáhne jen první útok, ale mají skvělou i druhou a třetí lajnu. V letošní sezóně s nimi máme vyrovnanou bilanci, třikrát jsme dokonce hráli prodloužení. Dva zápasy vyhráli oni, dva my a rozhodovalo i štěstí,“ podotýká.

Podle Vaka to bude velmi těžká série. Proti Kladnu nastupoval ve druhém útoku s Gulašem a Veselým, zatím si v play off připsal dva body za přihrávku a gól. „Chci zase dávat branky. Mensatora jsem už překonal v minulé sezóně. Rozhodující ale je, abychom zvítězili,“ dodává Vak.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice