Hlavní obsah

Liberec - Slavia 4:1Liberec využil domácího prostředí a snížil stav série se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Pabiška 1 : 0
27. Žabka 2 : 0
35. Micka 2 : 1
39. Šachl 3 : 1
53. Zíb 4 : 1

LIBEREC

Můj dům, můj hrad. Po Slavii, která uspěla v prvních dvou zápasech, využil výhody domácího prostředí i Liberec, když Pražany porazil 4:1. Gregorův tým své vedení v jednotlivých třetinách postupně navyšoval, zejména v první dvacetiminutovce měl drtivou převahu. Vyprodaná Tipsport Aréna tak slaví snížení série na 1:2, čtvrté pokračování je na programu v pondělí.

Článek

Slávisté se museli obejít bez svého kapitána Josefa Beránka, který odstoupil už v úvodní třetině druhého zápasu a na soupisce se neobjevil ani v Liberci. Hned v úvodu si hosté zahráli přesilovou hru, největší příležitosti v ní ale měli domácí kapitán Čermák s obráncem Zíbem, jejichž dělovky skončily na Svobodově hrudi. Střelecky při chuti byl i liberecký bek Jiruš, jeho tři rány během necelé minuty ale lapil jistý Svoboda.

Na začátku osmé minuty si ale slávistický gólman vybral slabší moment. Vystřelený kotouč, který se zastavil u bližší tyče, neměl pod kontrolou a Pabiška ho dokázal dotlačit za brankovou čáru. Tygři byli i nadále aktivnější, krátce po úvodní brance mohl přidat druhý gól Čermák. Slavia se jen stěží dostávala do útočného pásma, do první šance se dostala až v desáté minutě, kdy se k Vondrkovi od mantinelu náhodně odrazil puk.

Strhující hokej v podání Severočechů pokračoval i nadále, Klimentův blafák zastavil perfektním zákrokem Svoboda, následné dorážky se neujaly. Od 14. minuty hrál Liberec devadesát devět vteřin proti třem. Největší šanci si Růžičkovi svěřenci nechali na závěr třetiny. Žižkovo nahození Pinc neudržel, v následné mele se ale Libereckým podařilo odolat.

Liberec Mickovo snížení nesrazilo

Na počátku druhé třetiny si domácí opět zahráli dvojnásobnou přesilovku, ani napodruhé ji ale v gól nepřetavili. Vzápětí měli stejnou možnost i Pražané, dopadli ale stejně. Oproti úvodní dvacetiminutovce ale Slavia přidala a vyrovnala hru. Přesto ale Liberec odskočil na rozdíl dvou branek. Žabka střelou od modré vymetl pavučiny ve Svobodově kleci. Šance se poté střídaly na obou stranách, před Pincem neuspěl Micka, Svobodu nepřekonal zase Blatný.

V 34. minutě měl na holi třetí gól domácích Plodek, poloodkrytou branku ale minul. V přesilovce čtyř proti třem našel Kadlec parádně Micku, kterému stačilo jen nastavit hůl a snížil na 1:2. Tygři měli ideální příležitost k opětovnému odskočení na konci druhé třetiny, kdy znovu hráli v pěti proti třem. Uspěli ale až v následné klasické převaze. Dernerovu střelu od modré lehce přizvedl Šachl a slávistický brankář nestačil zareagovat.

Tygři hráli pět dvojnásobných přesilovek

<span>V 43. minutě ujížděli Pabiška se Šachlem úplně sami na brankáře Svobodu, druhý jmenovaný ale ve více než stoprocentní šanci trestuhodně minul. Další šanci neproměnil při vlastním oslabení Kašpařík, který si objel branku, padajícího Svobodu ale nepřehodil. Liberec se poté soustředil především na obranu, vyrážel ale do nebezpečných brejků, tak jako Bartovič a Pletka. Snížit na 2:3 mohl při přečíslení Vondrka, Pinc ale jeho střelu vytěsnil nad branku.</span>

<span><span>V 54. minutě hráli domácí již počtvrté v zápase dvojnásobnou přesilovku a Zíb přesnou střelou od modré zvyšoval na 4:1. Vyprodané hlediště si přálo pátý gól v síti Pražanů, zásluhou slávistické nedisciplinovanosti k tomu měli Tygři blízko, další výhodu pěti proti třem ale nevyužili.</span></span>

<tbody><tr class="invert"><td>Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky: </strong>8. Pabiška (Šachl), 28. Žabka, 40. Šachl (Derner), 54. Zíb (Jiruš) - 36. Micka (Kadlec). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 13:15, navíc Žabka 5 minut + DKU - Svoboda 10 minut, Doležal 5 minut + DKU. Využití: 1:1. Diváci: 7 500 (vyprodáno). <strong>Stav série: 1:2.</strong></td></tr><tr><td><strong>Liberec:</strong> Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Derner, Holub - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Kašpařík, V. Nedorost - Bartovič, Pabiška, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun. </td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, Drtina - D. Hruška, Klepiš, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Rataj, Doležal - Borovanský, V. Růžička ml., Sup. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice