Hlavní obsah

Hokejisty Plzně by měl trénovat Hynek společně s Razýmem

PLZEŇ

Novým trenérem hokejistů Plzně by se měl ve čtvrtek stát Pavel Hynek, který má spolupracovat s asistentem Milanem Razýmem. Na lavičce Lasselsbergeru nahradí Miloslava Hořavu s Radimem Rulíkem, kteří působili v západočeském extraligovém celku od ledna letošního roku po odvolání dvojice Jiří Kučera, František Černý.

Článek

Prezident Plzně Tomáš Král nechtěl tuto informaci komentovat. "Oficiálně oznámíme trenéry ve čtvrtek," řekl ČTK Král. Lasselsberger skončil v základní části této sezóny devátý a v předkole play-off vypadl s Kladnem. Hořava s Rulíkem se s vedením klubu na pokračování svého působení nedohodli, protože měli požadavky nejen na změny v kádru, ale v i managamentu.

Osmatřicetiletý Hynek v tomto ročníku působil jako asistent Václava Sýkory ve Znojmě. Jako hlavní trenér působil zatím jen v prvoligovém Ústí nad Labem, post asistenta zastával ve stejné soutěži v Berouně a v extralize ve Spartě a v Litvínově. Ve Spartě se podílel v letech 2000 a 2002 na zisku titulu, nejdříve po boku Františka Výborného a pak Václava Sýkory.

Hynek pracoval i u reprezentačních výběrů české šestnáctky, osmnáctky a dvacítky. Společně s Jaroslavem Holíkem se radoval ze zlatých medailí na juniorském mistrovství světa v roce 2001. Razým už v minulosti v Plzni u prvního týmu jako asistent působil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice