Hlavní obsah

Vítkovičtí hokejisté po třech dnech opět porazili Zlín

ZLÍN

Tři dny po domácí výhře 4:3 v pátek hokejisté Vítkovic opět porazili ve skupině o udržení v extralize zlínského soupeře, tentokrát dokonce na jeho ledě 3:0. Hosté se v každé třetině prosadili jednou a poprvé v bojích o 11. až 14. místo neinkasovali.

Článek

Před pouhými 185 diváky začali domácí aktivněji a jejich brankář Sedláček se zpočátku hodně nudil. Jenže z úvodního tlaku Zlína gól nepadl. Nejblíže mu byl Hlavačka, který zblízka mířil nad. Na vítkovického gólmana Štěpánka si nepřišel ani Roman Pšurný svižnou ránou z křídla, chvíli nato zkoušel štěstí Lučka od modré čáry.

Vítkovice poprvé zahrozily v 8. minutě a hned z toho byl gól. V úniku dva na jednoho Hruška elegantně uvolnil Köhlera, který se nemýlil. O vyrovnání se pak málem postaral Nosek, jehož projektil zasvištěl těsně vedle Štěpánkovy brány. Na opačné straně se do šance dostal Vala, jehož pohotový volej chytil Sedláček. A protože pár minut poté minul před prázdnou zlínskou brankou puk Škoda, do kabin šli hosté s jednobrankovým vedením.

Mohli o ně brzy přijít, ale Mokrejš o metr minul opuštěnou branku a Záhorovský své sólo nedotáhl do konce. Vítkovice si vytvářely převahu pouze v době, kdy byla na ledě Köhlerova formace, druhou branku ale přidali až ve 35. minutě díky Krenželokovi, jemuž puk před bránu naservíroval Škoda. Zlín se trápil v koncovce, před Štěpánkem ve stoprocentní šanci neuspěli Michal Pšurný ani Záhorovský. Vítkovická defenziva odolala i při nájezdu Romana Pšurného, který zkoušel štěstí rychlým příklepem z křídla.

Ve třetí třetině mohl v přesilovce zvýšit Škoda, ale mířil příliš vysoko. Hru v početní výhodě si vyzkoušeli i Berani, ale jednoduchá nahození od modré čáry Štěpánka neohrozila. Hosté si bez problémů hlídali dvoubrankový náskok a nepřišli o něj ani po střele Michala Pšurného do Štěpánkovy lapačky. Definitivní pojistku přidal v 57. minutě Tomášek, který tečoval nahození Škody.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Köhler (Hruška), 35. Krenželok (Škoda), 56. Tomášek (Škoda). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 185.
Zlín: Sedláček - Lučka, Nosek, Matula, Klouček, Hlavačka, Ďurák, Bořuta - Mokrejš, Roman Vlach, Rachůnek - M. Pšurný, Matějka, Brunec - Ondráček, Leška, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Heš, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Suchý, Sedlák - Krenželok, Köhler, Hruška - Tomášek, Klimek, Svačina - Škoda, Vala, Kolařík - Šedivý, Szturc, Mikula. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice