Hlavní obsah

Zlín touží po nevydařené sezóně získat trenéra Veneru

ZLÍN

Po nevydařeném ročníku, který podtrhlo předposlední místo v extraligové tabulce, touží vedení hokejistů RI Okna Zlín získat v nadcházející sezóně trenéra Zdeňka Veneru. Současný zlínský kouč Rostislav Vlach by se posunul do role asistenta. Venera je momentálně koučem Karlových Varů, které dovedl až do finále extraligy, po sezóně mu končí smlouva.

Foto: Hamé Zlín

Zdeněk Venera

Článek

"Trenér Venera je skutečně naším hlavním kandidátem na místo trenéra. Rozhodnutí ale padne až po skončení finálové série extraligy," řekl ČTK generální manažer zlínských hokejistů Miroslav Michalovský.

Padesátiletý Venera prožil hlavní část své aktivní hráčské kariéry ve Zlíně, kde také v roce 1997 poprvé vstoupil do extraligy i jako trenér. Zlínský tým dovedl o dva roky později do finále proti Vsetínu, v roce 2002 přidal do sbírky úspěchů třetí místo.

Když před čtyřmi lety Zlín vybojoval titul, působil Venera v klubu v roli generálního manažera. Více než funkcionářem se ale cítil trenérem, a proto v dubnu 2005 přijal nabídku vést tým Karlových Varů.

Z nových posil Zlín už získal slovenského reprezentanta Andreje Kollára a vedení klubu má v hledáčku i další hráče. "Jednáme o návratu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic a také o prodloužení smlouvy s Petrem Leškou. Pokud v zámoří neuspěje Tomáš Kudělka, tak bychom jej rovněž rádi získali," dodal Michalovský. Obránce Kudělku sice získala Ottawa, ale hraje jen na farmě v Binghamtonu.

Přípravu na novou sezónu zahájí hokejisté Zlína v pondělí 28. dubna.

Reklama

Související témata: