Hlavní obsah

Slávista Bednář: Na rambajs ve Varech se těším

Už v prvním zápase finále se Jaroslav Bednář střelecky prosadil, ale jeho Slavia s Vary prohrála. Ve druhém duelu sice skóroval „jen“ do prázdné branky, ale potvrdil tím výhru svého týmu a vyrovnání série. Navíc si připsal i asistenci u dalšího gólu a velkou měrou se tak podílel na vítězství 5:2. „Ale bylo to ukrutně náročné,“ vykládal Bednář po zápase novinářům.

Článek

Jaký byl rozdíl mezi prvním a druhým zápasem finále?

Dnes jsme předvedli úplně jiný hokej než v pátek. Každý si zodpovědně plnil úkoly, které měl a i bruslařsky jsme na tom byli podstatně lépe a zaslouženě jsme vyhráli. I když to bylo ukrutně náročné a bylo potřeba hrát naplno celých šedesát minut.

Co jste změnili oproti prvnímu utkání?

Určitě jsme jejich hráče více napadali a zlepšili jsme pohyb, a hlavně jsme dali víc gólů. Také v obraně to bylo lepší, lépe jsme si pohlídali Skuhravého s Kumstátem, což byl klíč k úspěchu. Včera to byli de facto oni, kdo nás porazil.

Jak těžké je hlídat tyto dva hráče, kteří jsou největšími oporami soupeře?

V momentě, kdy jsou zády do hry a mají puk na holi, tak se jim musí hrát do těla a pozičně chytře. Počkat si, až puk trochu odkryjí... Obránci to dneska proti nim výborně sehráli a k ničemu jsme je nepustili.

Rozebírali jste speciálně kvůli nim jejich hru i na videu?

Neříkám, že jsme sledovali zrovna je dva... Hlavně jsme koukali na nějaké góly, které jsme včera obdrželi. Spíš jsme sledovali hru Varů jako takovou. Jak je vidět, tak to bylo úspěšné.

Před finále jste tvrdili, že obranná hra Varů není pro vás zrovna ideální. Teď to ale vypadalo, že s tím nemáte problém.

Ono je něco jiného hrát doma a něco jiného pak ve Varech. Tam si oni víc dovolí a budou drzejší. Myslím si, že hokej tam bude rychlejší a kontaktnější. Každopádně tam budeme muset jeden zápas vyhrát a pořádně se na to připravit.

Ve Varech je větší kluziště, nemáte z toho trochu obavy?

Zase tam určitě bude skvělá atmosféra, lidi budou mlátit do těch plechových stěn... To mi vyhovuje, když je pořádnej ´rambajs´ a lidi řvou jeden přes druhýho. Já se budu snažit si to užít.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice