Hlavní obsah

Neděláme z toho žádnou tragédii, hlásí slávista Klepiš

KARLOVY VARY

Slávistický útočník Jakub Klepiš sice snížil v první třetině středečního čtvrtého finále na 1:3, ale na zastavení karlovarského brankostroje to nestačilo. Pražané si odvezli třetí nejvyšší prohru v historii extraligy 2:8. „První třetina nás stála zápas a musíme na ni zapomenout. Přistoupili jsme k tomu laxně,“ zlobil se Klepiš po čtvrtém finálovém utkání.

Článek

„Měli jsme čekat ve středním pásmu a ne zbytečně lítat k nim,“ litoval Klepiš, jenž v devatenácté minutě prvního dějství snížil a zdálo se, že by hosté mohli s výsledkem ještě něco udělat. „Doufal jsem, bylo to 3:1 a zápas byl otevřený. Po čtvrté brance už to bylo zase špatné,“ mrzelo slávistického forvarda.

Energii se podařilo vsítit hostům gól do šatny a hosté znovu prohrávali o tři branky. „Bylo tam hodně věcí, které utkání zlomily. Je možné, že čtvrtý gól byl jeden z nich. Dostat branku dvanáct sekund před koncem třetiny, to určitě zamrzí,“ litoval Klepiš. „Kolikrát je ale lepší dostat osm gólů, než prohrát 0:1,“ dodal k nejvyšší porážce Slavie od ročníku 2002-03, v němž prohrála v Třinci 0:6. Nejpotupnější porážku 1:8 musel zkousnout Litvínov v sezóně 1995-96 od Vsetína.

Třiadvacetiletý forvard hledal možné příčiny středečního kolapsu v psychice týmu. „Říkali jsme si, že bychom mohli vyhrát i ten druhý zápas a v sobotu doma útočili na titul, ale to bohužel nevyšlo. Bylo to také trochu psychikou, všichni už viděli, že by to mohlo být 3:1 na zápasy,“ sdělil. „Možná jsme proto byli trochu svázaní. První třetina rozhodla a pak jsme to museli nějak dohrát,“ přiznal Klepiš.

V sobotu jeden z týmů získá mistrovský mečbol

Stav finálové série je vyrovnaný 2:2. V sobotu se tedy rozhodne, které z mužstev získá na svou stranu první mečbol. „Jeli jsme do Varů vyhrát jeden zápas a to se nám povedlo. Neděláme z toho žádnou tragédii,“ hlásí Klepiš, jenž v play-off získal prozatím třináct kanadských bodů za sedm branek a šest asistencí. „ Je úplně jedno, jestli prohrajete o jedenáct nebo o sedm branek. Zapomeneme na to stejně, jako bychom prohráli 1:2. Potrénujeme a připravíme se na sobotu,“ říká odhodlaně.

„Nevím, kde byl problém, ale určitě budeme muset zlepšit přístup všech hráčů od gólmana až po posledního útočníka a hrát tak, jak jsme hráli před tím,“ nabádá Klepiš, druhý nejlepší střelec Slavie v play-off hned za Jaroslavem Bednářem.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice