Hlavní obsah

Boleslav využila výhodu domácího prostředí, Ústečtí hráli v křeči

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli také třetí utkání baráže o extraligu. Na svém ledě porazili v úterý Ústecké Lvy 4:0 a ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy. Brankář Martin Růžička znovu nepustil za svá záda ani branku, dvěma góly se zaskvěl Milan Mikulík. „Musíme zůstat na zemi a hrát tak, jako doposud. Je to pro nás velká šance,“ uvědomuje si kapitán Středočechů Richard Král.

Článek

Družina vedená kapitánem Králem Richardem odehrála v pondělí výborný taktický výkon, když nedopustila Severočechům houževnatou a obětavou hrou v obranném pásmu radost z branky. Naopak chyby trestali svěřenci trenéra Petra Kaňskovského a Leo Gudase nekompromisně. „Zápas byl stejný jako v Ústí,“ připomněl Gudas nedělní výhru 3:0. „Předvedli jsme velice dobrý defenzivní výkon a soupeře jsme k ničemu nepustili, což rozhodlo,“ přidal bývalý reprezentační zadák.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
III. utkání; M. Boleslav - Ústí n. Labem, stav série 2:1
ON-LINEMladá Boleslav vs. Ústí nad Labem
REFERÁTBoleslav doma nezaváhala a v boji o extraligu vede
OHLASYÚstečtí hráli v křeči

„Rychlý gól nám nahrál, na začátku druhé třetiny se výkon také zlepšil. Góly zvedly sebevědomí hráčů a Martin Růžička chytal výborně. Mužstvo mu také pomohlo k tomu, že dva zápasy nedostal ani gól,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců Gudas. „Opět jsme obdrželi strašně rychlou branku a od toho se odvíjela hra,“ litoval Vladimír Evan, asistent na lavičce Ústí. „Boleslav je ve velké psychické a herní pohodě,“ všiml si kladenský rodák.

Již podruhé za sebou nedokázal Slovan překonat brankáře Růžičku. Hosté se sice snažili hrát aktivně a vytvářet si střelecké příležitosti, ale jejich snaha postupně s koncem zápasu přerostla v křeč. „Po třetím gólu Boleslav kontrolovala výsledek a my jsme si nic nevytvořili,“ viděl klíčový moment třetího duelu Evan. „Pro nás je alarmující, že jsme za dva zápasy nedokázali dát branku. Jsme v nějaké křeči a nedokážeme dát kontaktní gól, který by nás nastartoval,“ pokračoval s výčtem chyb. “Musíme zapracovat na psychice a z toho pohledu bude pro nás zítřejší volno k dobru,“ dodal.

Ústečtí Lvi nebyli kompaktní

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili hosté s gólmanem Jiřím Zikmundem, ale impuls který se snažili dát trenéři Slovanu svým svěřencům, se nekonal. Naopak jeden ze smrtících brejků přetavil střelou mezi betony svým druhým gólem v utkání Milan Mikulík. „Měl to být impuls pro mužstvo, aby se něco změnilo a třeba se dal gól,“ potvrdil záměry trenérů kapitán ústeckého celku Václav Novák. „Nebyli jsme úplně kompaktní. Je na nás, abychom se srovnali. Opravdu jde o hodně, takže další zápasy se budeme snažit zvládnout,“ neztrácí naději zkušený útočník.

Pokud by se ve čtvrtek Středočeši opět radovali z vítězství, byli by již jednou nohou v extralize a na poslední postupový krok by měli tři pokusy. „Boleslav je teď v obrovské výhodě, předvedla dva výborné výkony. Hraje se nicméně na čtyři vítězství,“ upozornil Evan. „V podobné situaci jsme byli vloni ve finále s Chomutovem, kdy jsme po třech zápasech prohrávali 1:2,“ vzpomněl na loňskou sezónu. “Byl bych špatný trenér, kdybych řekl, že je konec. Musíme zapracovat na psychice, čtvrteční zápas bude velice důležitý. Uvidíme, jak se z toho vyhrabeme,“ doufá ve zvrat.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice