Hlavní obsah

Bojovali až do konce, ale Slavia byla o chlup lepší

PRAHA

Mísily se v nich dvojí pocity. Právě prohráli poslední zápas sezóny, sedmé utkání finále domácí extraligy. A středeční porážka na ledě pražské Slavie je odsoudila „jen“ ke stříbrným medailím. Současně ale největší hvězdy současného karlovarského hokeje Václav Skuhravý a Petr Kumstát zažívaly vrcholy své kariéry. „Jenže já nerad prohrávám, ať hraju cokoliv,“ tvrdil po zápase Skuhravý.

Článek

„Bylo mi to líto. Měl jsem i trochu zvlhčené oči, ale slza neukápla,“ odmítal však kapitán Varů přílišné dojetí. „Nikdo nechce být druhý, zklamání je obrovské. Ale kdyby nám před sezónou někdo řekl, že skončíme druzí, tak by všichni mysleli, že se zbláznil. A my to dotáhli až do sedmého zápasu finále,“ nacházel pozitiva Petr Kumstát.

Vary zažívaly největší úspěch v historii klubu. „Samotné vedení a realizační tým to bralo jako velký úspěch. Na ledě je to ale trochu jinak, hráči byli hodně zklamaní,“ tvrdil Skuhravý. „Ale nemáme se za co stydět, bojovali jsme až do konce. Nechtěli jsme to jen tak vzdát, každý nechal na ledě všechny své síly,“ přesvědčoval Kumstát.

Jeho týmu však utekl začátek, Slavia vedla už v deváté minutě o dvě branky. „Rozhodl jejich nástup, hlavně na začátku byli lepší. Ve druhé třetině jsme je i zmáčkli, ale nebyli jsme schopni dát gól. A pak dala Slavia v přesilovce třetí branku,“ popsal Kumstát klíčové okamžiky zápasu. I za velmi nepříznivého stavu se však Karlovarští dokázali vybičovat k náporu. „Před poslední třetinou jsme si řekli, že do toho vlítneme. Slavia ale výborně bránila a byla tentokrát o chlup lepší, naše góly už přišly pozdě.“

Pro proslulé „dvě věže“ však sezóna ještě nekončí, trenér národního týmu Alois Hadamczik je povolal do přípravy před mistrovstvím světa. „Odpočineme si a nachystáme se na reprezentaci. Určitě pozvání neodmítnu, národní mužstvo je čest pro každého,“ neváhá Kumstát. „Já budu rád za každou příležitost prodloužit si sezónu,“ naznačil Skuhravý, že má v úmyslu ještě něčeho významnějšího dosáhnout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice