Hlavní obsah

Českobudějovický klub prodloužil smlouvu s trojicí útočníků

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Vedení extraligových hokejistů Českých Budějovic prodloužilo smlouvy s trojicí útočníků. Dres Jihočechů budou i nadále oblékat Milan Gulaš, Lukáš Květoň a Tomáš Mertl, do klubu se navíc po ročním angažmá v zámořské juniorské soutěži vrací brankář Jakub Kovář.

Článek

"Všichni mladíci v uplynulé sezóně naplno prokázali své kvality, Kuba Kovář odchytal velmi dobrou sezonu v kanadské juniorské OHL. Jejich výkony jsou pro nás velkým příslibem," uvedl sportovní manažer českobudějovického Mountfieldu Jaromír Látal na klubových stránkách.

Z trojice útočníků se v uplynulé sezóně v kádru vítěze základní části nejvíce prosazoval Květoň, který nastřílel 13 branek a připsal si pět asistencí. V play-off, v kterém České Budějovice prohrály v semifinále s Karlovými Vary, však vyšel naprázdno.

Devatenáctiletý Kovář, který startoval na posledních dvou juniorských světových šampionátech, by měl v týmu nově vedeném koučem Ernestem Bokrošem plnit zřejmě roli brankářské dvojky za Romanem Turkem. Jeho dosavadní náhradník Jan Chábera totiž zatím novou smlouvu nepodepsal a zájem o něj má extraligový nováček z Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice