Hlavní obsah

V extralize se i v příští sezóně bude hrát skupina o udržení

NEPŘEVÁZKA

V hokejové extralize se bude i v příští sezóně hrát skupina o 11. až 14. místo, která definitivně určí účastníka baráže. Zástupci klubů nejvyšší soutěže se na tom dohodli na dnešním jednání valné hromady Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) v Nepřevázce na Mladoboleslavsku.

Foto: HC Slovan Ústečtí Lvi/Miroslav Rosendorf

Hokejisté Ústí nad Labem - ilustrační foto

Článek

"Vše nakonec zůstane tak jako v minulé sezóně. Předkolo play-off a poslední čtyři celky se čtyřkolově utkají každý s každým o to, kdo bude poslední a bude hrát o udržení v extralize," řekl ředitel soutěže Stanislav Šulc novinářům.

Schválena také byla podoba termínové listiny soutěže. Na rozdíl od uplynulé sezóny se však skupina o udržení bude hrát kratší dobu. "Už se nebude hrát jen v pátek a v neděli, ale i v úterý. Tak aby se tato část odehrála v kratší době a netáhlo se to tolik," uvedl Šulc. I nadále však platí, že kluby si do této nadstavbové části přenesou získané body ze základní části.

APK ve středu měla podle původního plánu jednat i o jménu nového předsedy, nakonec se tak ale nestalo. "Nakonec jsme se dohodli, že předsedu, členy jednotlivých komisí i představenstvo budeme volit až po konferenci hokejového svazu v návaznosti, jak dopadne, a s ohledem na to, kdo se objeví ve výkonném výboru na další čtyři roky," uvedl Šulc.

Další jednání APK, jehož hlavním bodem budou právě tyto volby, se uskuteční v sobotu 21. června bezprostředně po kongresu Českého svazu ledního hokeje.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice