Hlavní obsah

Novým prezidentem APK byl zvolen Vlasák

PRAHA

Novým prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje byl o víkendu zvolen prezident Znojma Jaroslav Vlasák a vystřídal tak na tomto postu Ctibora Jecha, generálního manažera Liberce. Vlasák zároveň zaujme Jechovo místo ve výkonném výboru Českého svazu ledního hokeje, jelikož prezident APK je členem výkonného výboru automaticky.

Článek

"Valná hromada APK na svém zasedání v návaznosti na konec funkčního období a přijetí nových stanov APK zvolila na následující čtyřleté období zástupce na řídící funkce," řekl ČTK ředitel extraligy Stanislav Šulc. Jech je novým viceprezidentem APK a čtyřčlenné představenstvo tvoří spolu s ním a Vlasákem ještě Miroslav Tvrdý ze Slavie a Miroslav Michalovský ze Zlína.

Právě na představenstvo se přenesly některé pravomoci valné hromady. "Rozhodující záležitosti bude nadále řešit valná hromada APK, ale některými se bude zabývat pouze představenstvo. Valná hromada musí být svolána minimálně třikrát ročně, dá se očekávat, že se jejich počet v příštím období oproti předešlému sníží," doplnil pro hokej.cz Šulc.

Dílčí témata bude řešit představenstvo, které má mít jednání v kratších časových intervalech. "Klíčové problémy ovšem zůstanou záležitostí valné hromady. Program zasedání bude teprve utvořen," uvedl Šulc.

V komisi pro média, marketing, pro právní a hospodářskou oblast je pětice Otakar Černý, Aleš Pavlík, Marek Chmiel, Zbyněk Kusý a Roman Kainz, ve sportovní komisi jsou Pavel Setikovský, Jaromír Šindel, Vladimír Machulda, Bronislav Píša a Petr Bříza.

Šéfem disciplinární komise bude nadále Šulc. "Členy komise jsou i v příštím období Miroslav Rákosník, Karel Holý, Vladimír Schiefner a Petr Míšek," dodal Šulc.

Reklama