Hlavní obsah

Straku chtěl i Petrohrad, on ale oznámí příchod do Plzně

PRAHA

Od čtvrtečního dopoledne by se měl útočník Martin Straka stát definitivně novou posilou extraligových hokejistů Plzně. Klub pořádá tiskovou konferenci, kde by měl být příchod slavného odchovance slavnostně oznámen. Zároveň se očekává, že kromě povinností hráče převezme pětatřicetiletý Straka i funkci sportovního ředitele klubu.

Článek

O návratu Straky do Plzně se mluví už několik týdnů a jeho příchod potvrdil i prezident klubu Tomáš Král, nedávno zvolený novým předsedou Českého svazu ledního hokeje. Oficiálně ale stále nebylo nic potvrzeno, navíc hráče s mnohaletými zkušenostmi z NHL lanařily i ruské kluby.

Po angažování Jaromíra Jágra o Straku velmi usiloval Avangard Omsk, ale rodák z Plzně dal jasně najevo, že o pokračování kariéry v Rusku nestojí. Přesto ještě včera přinesl ruský deník Sport-Express vyjádření Strakova agenta Riche Wintera, že se jehoklient rozhoduje mezi nabídkou Plzně a ruského týmu SKA Petrohrad.

Přesto se zdá, že Strakův odchod do Ruska je jen snem představitelů nově vzniklé Kontinentální ligy, která už pro příští sezónu získala několik hráčů z NHL včetně Jágra. Dnes dopoledne totiž generální manažer Plzně Luboš Koželuh Sport.cz potvrdil, že je na čtvrtek připravena tisková konference klubu za Strakovy účasti.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice