Hlavní obsah

Vítkovice nastoupily na led i s Pincem, jednají o Philippovi

OSTRAVA

Čtyřiatřicet hokejistů Vítkovic v pondělí zahájilo pod vedením nového kouče Aloise Hadamczika přípravu na ledě. V týmu se vedle šesti posil znovu objevil i brankář Marek Pinc, kterému nevyšlo angažmá v Jekatěrinburgu a sezónu s velkou pravděpodobností načne v ostravském celku.

Článek

Mezi gólmany po Pincově návratu opět prudce vzrostla konkurence. Martin Prusek přišel o výsadu jasné jedničky a o své místo se navíc perou Jakub Štěpánek s Tomášem Vošvrdou. "Jsou to profesionálové, které klub platí a oni se s tím musí vyrovnat. Jeden brankář určitě neodchytá celou sezónu sám. Budou se točit, taková praxe je ve světě běžná. Pro mě je podstatné, že v tuto chvíli máme tři kvalitní gólmany," řekl ČTK trenér a generální manažer Alois Hadamczik, který však zároveň nevyloučil, že jeden ze zkušených gólmanů během sezóny může změnit působiště.

Na krachu ruského klubu mohou Vítkovice vydělat ještě více. Vedení obnovilo jednání s obráncem Radkem Philippem, který je po ekonomickém kolapsu nováčka Kontinentální ligy stejně jako Pinc volný. "Pořád platí, že bychom do obrany chtěli získat jednoho zkušeného hráče. S Radkem Philippem proběhla jednání už dříve, pak odešel do Ruska a teď jsme se k jednání vrátili. On sám má zájem se vrátit, je to ale otázka toho, jak se nám podaří sladit vzájemné představy," uvedl Hadamczik.

Vítkovice zatím mají na seznamu letních posil sedm jmen: Lubomír Korhoň a Juraj Štefanka z Třince, Róbert Petrovický z Leksandu, Richard Stehlík ze Sparty, Branislav Rehuš z Peterborough (OHL), Marek Kvapil z Mississippi (ECHL), Václav Varaďa z Langnau, který v pondělí ale na ledě chyběl. Zkušený útočník se v sobotu oženil a k celku se připojí o několik dnů později.

Seriál přípravných zápasů Vítkovice odstartují příští úterý v Havířově. V plánu mají i účast v domácím Tipsport Cupu a tradiční Tatranský pohár na východním Slovensku.

Program přípravných zápasů:
29. července: Havířov - Vítkovice (17:00),
1. srpna: Vítkovice - Havířov (17:00),
5. srpna: Vítkovice - Poprad (17:00),
7. srpna: Vítkovice - Třinec (17:00, Tipsport Cup),
8. srpna: Vítkovice - Francie "23" (17:00),
12. srpna: Zlín - Vítkovice (17:00, Tipsport Cup),
14. srpna: Vítkovice - Kometa Brno (17:00, Tipsport Cup),
19. srpna: Vítkovice - Dynamo Moskva (17:00),
21. srpna: Olomouc - Vítkovice (18:00, Tipsport Cup),
27. srpna: Poprad - Vítkovice (15:00, Tatranský pohár),
28. srpna: Košice - Vítkovice (18:00, Tatranský pohár),
29. srpna: Rouen - Vítkovice (15:00, Tatranský pohár),
5. září: Sareza Ostrava - Vítkovice (17:00).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice