Hlavní obsah

Obránce Kundrátek se zkusí prosadit do NHL

TŘINEC

Hokejisté Třince vstoupí do sezóny bez obránce Tomáše Kundrátka, který se zkusí prosadit v kempu New York Rangers. Stále však není vyloučena varianta, že by se osmnáctiletý bek v případě neúspěchu vrátil a dohrál extraligový ročník v Třinci.

Článek

Přerovský odchovanec se v úterý po týdnech váhání definitivně rozhodl, že vyzkouší štěstí v zámoří a odcestuje do předsezonního kempu newyorských Jezdců, kteří si ho vybrali v třetím kole letošního draftu.

"Musí se to ale ještě papírově dořešit. Smlouvu v New Yorku zatím pochopitelně nemá, tudíž je těžké předpovídat, jak se v dalších týdnech a měsících vše bude vyvíjet. Pro nás je zatím podstatné, že víme, že s ním minimálně v úvodu sezony nemůžeme počítat," řekl mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Český juniorský reprezentant odehrál v loňské sezoně za Oceláře 21 zápasů, v play-off patřil k nejplatnějším zadákům mužstva. Gól nedal, připsal si však tři asistence.

Do zámoří se Kundrátek vydá v příštích dnech. Třinec s ním sice zatím žádnou předběžnou dohodu neuzavřel, ale podle vývoje není zcela vyloučeno, že kdyby v zámoří neuspěl, mohl by se v průběhu sezony vrátit zpátky do extraligy. "To je teprve věc dalších jednání," podotkl Pullmann.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice