Hlavní obsah

Marek Pinc: Na odchod z Vítkovic už nemyslím

Hokejový brankář Marek Pinc už měl domluvené angažmá v ruském Jekatěrinburgu, ale tým nakonec nedokázal splnit finanční podmínky pro vstup do nově vzniklé Kontinentální ligy. Český reprezentant se tak vrátil do Vítkovic a bude znovu bojovat o místo jedničky s kolegou Martinem Pruskem.

Článek

Před měsícem jste se těšil do ruského Jekatěrinburgu, ale těsně před odletem z angažmá sešlo. Už jste překousl zklamání?

Zklamaný jsem byl. Měl jsem už podepsanou smlouvu na dva roky a dva dny před odletem mi z Jekatěrinburgu telefonovali, že všechno padlo. Město nedalo klubu peníze, proto nemůže hrát Kontinentální ligu. Hokejový život plyne dál, je zbytečné zoufat, člověk musí brát věci tak, jaké jsou. Zůstal jsem ve Vítkovicích a uvidíme, co bude dál.

Hledáte s agentem jiné zahraniční angažmá?

Jekatěrinburg mi nenašel agent, ruský klub se ozval sám přímo mně. Může se stát, že se nějaký zájemce objeví znovu. Pokud ano, s Vítkovicemi probereme, jak je to nabídka výhodná pro obě strany. Teď ale jsem ve Vítkovicích a na odchod nemyslím.

Ve Vítkovicích vás čeká souboj o místo v brance s Martinem Pruskem. Chce se vám do něj, neotravuje vás to, že nejste jedničkou vy?

S Martinem máme super vztahy, žádné problémy spolu nemáme a víme, co nás čeká. Oba chceme chytat, to je jasné, a rozhodne trenér Hadamczik, kdo nakonec do branky půjde.

V loňské sezóně byla situace stejná. V jejím průběhu jste nakonec odešel do Liberce. To bylo dobré řešení, ne?

S Martinem jsme se zpočátku v brance střídali a pak přišla nabídka z Liberce. Je to dobrý klub a já ji přijal. Je jenom škoda, že se Bílým Tygrům nepodařilo projít do finále play-off a hrát o titul.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice