Hlavní obsah

Sparta v charitativním přípravném duelu vyhrála v Plzni 4:0

PLZEŇ

Hokejisté Sparty vyhráli páteční přípravné utkání na ledě plzeňského Lasselsbergeru 4:0. Čisté konto v dresu Pražanů vychytal gólman Tomáš Pöpperle, který se do týmu vrátil v průběhu léta po třech letech v zahraničí. Další gól si na své konto připsal útočník Martin Ručinský.

Článek

Západočeši pojali přátelské utkání se Spartou v charitativním duchu. Od fanoušků bylo vybíráno vstupné 30 korun, které společně s příspěvkem hráčů prvního týmu věnoval klub hemato-onkologickému oddělení dětské kliniky Fakultní nemocnice Plzeň.

Dvoutisícovou návštěvu do hlediště přilákal především první start Martina Straky na domácím ledě po návratu ze zámořské NHL. Sparta naproti tomu přivezla další dva olympijské vítěze z Nagana Ručinského s Liborem Procházkou a bývalého reprezentačního kapitána Výborného.

Po bezbrankové úvodní třetině se v prostřední části do rozhodujícího dvougólového trháku dostali hosté, když zužitkovali přesilovky zásluhou Broše a Tona. Za domácí mohl snížit z trestného střílení Šindel, gólman Pöpperle však jeho blafák zlikvidoval.

Hromas uzavřel skóre

Ani v závěrečném dějství nedokázali plzeňští překonat výborně chytajícího navrátilce v brance Sparty a udeřilo naopak znovu na druhé straně. Na 3:0 upravil dorážkou z pravého kruhu Ručinský a konečnou podobu výsledku dal po rychlém brejku Hromas.

Po vzájemné dohodě obou mužstev se navíc jelo pět samostatných nájezdů na každé straně. Alespoň v této disciplíně domácí uspěli v poměru 2:1, když vítězné trestné střílení proměnil tradiční exekutor Vlasák.

Další zápas před nadcházející extraligovou sezonou sehraje Plzeň v úterý od 17:30 na ledě Znojma v rámci Tipsport Cupu. Sparťany čeká turnaj v Rakousku, kde se na úvod utkají ve čtvrtek s pořádajícím Salcburkem.

Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky: 27. Broš, 40. Ton, 53. Ručinský, 58. Hromas. Rozhodčí: Svoboda - Beránek, Černý. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 2000.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice