Hlavní obsah

Další brankářské rošády ve Vítkovicích, Prusek míří do Ruska

OSTRAVA

V hokejových Vítkovicích není konec brankářským rošádám. Po neočekávaném návratu Marka Pince z Jekatěrinburgu nyní mužstvo opouští jeho kolega Martin Prusek, který má získat angažmá v ruské superlize. Klub však zatím nechce k jeho odchodu sdělit žádné bližší informace. Podle webu má Prusek odejít na výpomoc nejmenovanému týmu, který má po zranění brankáře potíže s pozicí jedničky.

Článek

Brankářskou dvojici Vítkovic pro extraligovou sezónu 2008/09 tak bude tvořit Marek Pinc a Jakub Štěpánek. Přitom ještě v polovině července to vypadalo, že jasnou jedničkou bude Martin Prusek, protože Pinc měl namířeno do Jekatěrinburgu. Jenže ruský klub nesplnil finanční garance pro vstup do Kontinentální ligy, z angažmá sešlo, a Pinc se vrátil do Vítkovic.

Z tehdejší situace byl rozpačitý i trenér a generální manažer Vítkovic Alois Hadamczik, kterého se dnes redakci Sport.cz nepodařilo zastihnout. Pinc nicméně nastoupil do přípravy a vypadalo to, že se bude s Pruskem v brance pravidelně střídat. Nyní ale nastal nový obrat, když pozice vyklízí Prusek. Podle ruských internetových serverů by měl působit ve Spartaku Moskva, který trénuje český kouč Miloš Říha. Ten se totiž v nejbližších dnech bude muset obejít bez pomoci brankářské dvojice Kotschnew, Lobanov, kteří mají zdravotní problémy.

Kádr Vítkovic byl po dnešku zúžen také o útočníka Bedřicha Köhlera, na kterého nezbylo místo v sestavě a hledá si nové angažmá. Naproti tomu novou posilou je francouzský hokejový reprezentant Yorick Treille, osmadvacetiletý útočník přesvědčil o svých kvalitách v rámci herních testů a klub s ním podepíše roční smlouvu.

Treilleho si Vítkovice vyhlédly během nedávného soustředění francouzského Rouenu na severní Moravě. Účastníka šesti světových šampionátů i olympijských her v roce 2002 vzal kouč Alois Hadamczik do společné přípravy a vyzkoušel ho v několika přípravných zápasech. Francouzský útočník v loňské sezóně působil v bundesligovém Ingolstadtu. Startoval i na letošním mistrovství světa, kde v pěti zápasech třikrát skóroval.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice