Hlavní obsah

Srdínko si vybral Kladno, nechtěl vidět rodinu jen u stromečku

KLADNO

Na kontě má celkem devět mistrovských titulů z působení v české a slovenské lize, ale pro Jana Srdínka je to minulost. Nová posila kladenských hokejistů vzhlíží do budoucnosti a chce nyní co nejvíce pomoci středočeskému klubu. Jeho návrat do české extraligy po čtyřech letech se ale zřejmě opozdí, protože z přípravného utkání před sezónou si odnesl trhlinu v stehenním svalu.

Článek

"Každý den se to zlepšuje, v pondělí jdu na další vyšetření a pak budu moudřejší. Když tam nebude krevní sraženina, tak budu moci jít aspoň na kolo. Ale první zápas sezóny asi nestihnu," potvrdil Srdínko svůj zdravotní stav na čtvrteční předsezónní tiskové konferenci HC Geus Okna Kladno, s kterým podepsal smlouvu na dva roky.

Nechtěl vidět rodinu jen u stromečku 

Poslední dva roky strávil Srdínko ve Slovanu Bratislava a pokaždé slavil titul, které tak zařadil k předchozím sedmi triumfům v dresu Vsetína a Sparty. Slovan velmi stál o to, aby v klubu zůstal i další rok. "Dostal jsem nabídku, ale rozhodli jsme se s rodinou vrátit do Čech. Syn teď začal chodit do první třídy a kdybych zůstal na Slovensku, viděl bych rodinu leda tak u stromečku," vysvětlil pohnutky, které jej po štacích ve Švédsku, Rusku a Slovensku přivály domů.

Z několika nabídek si vybral Kladno, do kterého to bude mít z pražského bydliště kousek. Navíc jej lákalo potkat se znovu s kamarády Radkem Bělohlavem a Janem Tomajkem. "S Radkem jsme můj příchod probírali a určitě je příjemné jít do klubu, kde někoho znáte," připomněl své parťáky z někdejší vsetínské slávy.

Vsetín sleduje, ale nostalgie Srdínkem necloumá

Ve Vsetíně Srdínko strávil šest sezón a po každé z nich zvedal nad hlavu mistrovský pohár. A složitou cestu valašského klubu z extraligy do nižších pater sledoval i po svém odchodu do zahraničí. "Vsetín už se dostával do problémů, když jsem hrál poslední rok ve Spartě. Sledoval jsem, co se tam děje, občas si také voláme s manažerem klubu Alexem Jaškinem," prozradil.

Ačkoliv získal titul i ve Spartě a dva další na Slovensku, nějakou zvláštní nostalgií čtyřiatřicetiletý obránce netrpí. "Já si nesmírně vážím toho, co se mi povedlo, ale taky je k tomu potřeba hodně štěstí na spoluhráče a tým. Tituly jsou teď zapomenutý. Každá sezóna jednou skončí, oslaví se to, a další rok se začíná od nuly," neohlíží se zpátky.

Proto si nedává vysoké cíle ani před následující sezónou, přece jen z Kladna je k titulu o dost dále než ze silnějších a bohatších klubů. "Základem je připravit se na sezónu, před ní o titulu nikdy nemluvím," tvrdil Srdínko a zůstává při zemi i v otázce návratu do reprezentace, kde sehrál 40 zápasů. "Kdyby ještě nabídka přišla, tak by to byla výzva. Ale teď jsem se po čtyřech letech vrátil do ligy a nemůžu myslet hned na nároďák.Bude záležet, jak se povede klubu," dodal na závěr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice