Hlavní obsah

Hadamczik: Byl jsem na střídačce docela dost nervózní

Bývalý trenér českého národního celku Alois Hadamczik po šesti letech znovu vedl hokejisty Víktovic v extralize. A návrat to byl bodově úspěšný. Proti nováčkovi z Mladé Boleslavi Vítkovice vybojovaly tři body po výhře 1:0. "Soupeře předváděl výbornou osobní obranu a pohyb našich hráčů nebyl takový, jak bych si představoval," řekl mimo jiné po zápase Hadamczik.

Článek

Po šesti letech jste se vrátil na střídačku Vítkovic, byl jste před utkáním nervózní?

Přiznám se, že docela dost. Vítkovice jsou totiž pro mne výjimečným klubem. Bydlím nedaleko Ostravy, už dlouho znám lidi v klubu, jeho sponzory i mnoho fanoušků. Přál jsem si, aby se nám vstup do sezóny povedl, a ten vnitřní neklid ve mně na střídačce byl. Nakonec ale můžu být spokojený se třemi body, to se počítá.

Leckdo si myslel, že nováčka z Mladé Boleslavi posílené Vítkovice snadno přejedou. Nakonec z toho byla udřená výhra 1:0, čím to?

Soupeř předváděl výbornou osobní obranu a pohyb našich hráčů nebyl takový, jak bych si představoval, a možná proto je stačil obsazovat. Boleslav mě svojí kvalitou překvapila, i když jsem věděl, že už v přípravě hrála hodně dobře. K tomu, abychom ji přehráli a dostali do úzkých, nám chyběl ten potřebný krok navíc.

Nakonec se povedlo rozhodnout ve dvojité přesilovce...

Škoda že jsme se sami připravili o podobnou výhodu už v první části, kdy Štefanka zbytečně fauloval. Mockrát jsme si přitom říkali, že když hrajeme pět na tři, tak chodíme do puku a neděláme fauly.

Trenér soupeře Šejba označil vítězství Vítkovic za šťastné. Souhlasíte s ním?

Jsem si jistý, že bylo hlavně zasloužené. Sice jsme se na něj hodně nadřeli, ale tým bojoval příkladně, organizaci hry měl velmi dobrou. Od druhé třetiny jsme hráli většinou v útočném pásmu a soupeř zahrozil jen několika brejky.

Co vám první zápas napověděl?

První utkání je vždycky těžké, potřebujete párkrát vyhrát a získat sebejistotu a tohle utkání v tom bylo nápomocné. Pevně věřím, že když budeme rychlejší a zlepšíme přesilovky, tak budeme snadněji dávat góly.

Jak na vás působila atmosféra v ČEZ Aréně?

Líbila se mi. Chceme hrát takový hokej, který přiláká lidi do hlediště. Kolik jich vůbec přišlo?

Přesně 5096.

Tak v tom případě věřím, že v neděli na Karlovy Vary bude návštěva kolem sedmi tisíc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice