Hlavní obsah

Kladno - Znojmo 2:0Kladno uspělo i doma, Znojmo vychytal Kopřiva

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Procházka 1 : 0
45. Bělohlav 2 : 0

KLADNO

Hokejistům Kladna prozatím start nové extraligové sezóny vychází. Po úterní výhře v Liberci Středočeši uspěli i v premiéře před vlastními fanoušky, když ve druhém kole soutěže porazili Znojmo 2:0. Branky domácího týmu zařídili Martin Procházka a Radek Bělohlav, kladenský gólman Miroslav Kopřiva udržel čisté konto.

Článek

Od osmé minuty hráli domácí první přesilovou hru zápasu, ale v největší šanci nedokázal Procházka před brankou zkrotit poskakující puk. Ve čtrnácté minutě předvedl stejný hráč parádní souhru s Paterou. Cestou k brance si mezi obránci dvakrát prohodili puk tak, že akce končila u Procházky, který osamocen zády k brance ještě tečoval Paterovu přihrávku těsně vedle.

Druhou třetinu začalo Kladno v početní výhodě, ale málem udeřilo na druhé straně. Po špatné rozehrávce se za odraženým pukem vydal Plášek, ale Kopřiva včasným vyjetím z branky odehrál kotouč do bezpečí. V 24. minutě se tak dočkali gólu fanoušci domácího týmu. Procházka si najel mezi kruhy a jeho tečovaná střela zapadla za Trvajova záda.

Znojemští přidali na střelecké aktivitě. Kopřivovy betony vyprášil dělovkou z levého kruhu Roman Erat, od modré zase kladenského gólmana prověřil Tesařík. Při vyloučení Skrbka pálili hosté na Kopřivu jednu ránu za druhou, jen Selingr ale dokázal promarnit dvě ze tří velmi dobrých příležitostí. V té poslední trefil Kopřivu, kterého nevyvedlo z míry ani přečíslení v podobě dvojice Dopita, Erat.

"Po našem vyloučení ve druhé třetině jsme se dostali do velké defenzívy, byli jsme pod ohromným tlakem," přiznal po zápase kladenský kouč Zdeněk Müller.

V 45. minutě naopak Orli inkasovali podruhé, když Bělohlav zpoza branky našel mezírku mezi pravou tyčkou a Trvajovými betony. "Zápas v podstatě rozhodly dva polovlastní góly. V první polovině zápasu jsme vyrobili spoustu nepřesností, ale pak se přitom hra vyrovnala a měli jsme i párkrát navrch," litoval po utkání asistent Znojma Václav Baďouček.

Na ledě se začalo přiostřovat, Znojemští se nemohli srovnat s faktem, že by po šestigólovém přídělu Třinci vyšli tentokrát naprázdno. Kopřivu už ale překonat nedokázali, naopak mohli ještě inkasovat, kdyby Diviš v samostatném nájezdu lépe zvládl zakončení.

GEUS Okna Kladno - Znojemští Orli 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. M. Procházka (Diviš), 45. Bělohlav (Kalla). Rozhodčí: Vampola - Bláha, Pavlovič. Vyloučení: 2:5.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava - Diviš, Patera, M. Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler. Trenér: Zdeněk Müller.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Chvátal, Rýgl, Kotaška, Mojžíš, Švrček, Štach - Selingr, Dopita, R. Erat - J. Svoboda, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Čachotský, Beroun. Trenér: Radim Rulík.

Reklama

Související témata: