Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 1:2Skvělý Mensator pomohl Karlovým Varům k výhře na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Šimíček 1 : 0
50. Řezníček 1 : 1
65. Melenovský 1 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic prohráli ve třetím extraligovém kole s Karlovými Vary 1:2 po samostatných nájezdech a ztratili tak první body v letošní sezóně. Vyrovnaný duel rozhodl Marek Melenovský, jediný úspěšný exekutor nájezdů.

Článek

Vítkovický tým vstoupil do utkání velmi aktivně a první třetina byla prakticky celá v jeho režii. Už v úvodní minutě nabízel Petrovický gólovou příležitost před brankou osamocenému Kvapilovi, Mensatorův beton byl ale proti. Následně přichystal podobnou možnost Šimíček Ujčíkovi, ani tentokrát z toho ale gól nebyl. O tři minuty později tvrdě pálil francouzský reprezentant Treille, zamířil však příliš vysoko.

Výčet gólových šancí v první desetiminutovce uzavřela příležitost Krsteva, po jehož průniku ke karlovarské kleci dosáhla vítkovická převaha svého vrcholu. Ostravské mužstvo potom paradoxně zastavila v rozletu přesilovka, která se na 37 vteřin proměnila dokonce ve dvojnásobnou. Domácí ji však nedokázali využít a poté se začali ke slovu dostávat i hosté. V 17. minutě zkoušel nebezpečně nahodit kotouč na ostravskou branku Hanzlík, minutu po něm se zcela osamocen na brankovišti objevil Koštál, který ovšem ranou z první trefil pouze gólmana Pince.

Hned v úvodu druhé části se do slibné šance dostal Kumstát, který využil Barinkovy nepovedené rozehrávky. Na Pince zkusil blafák, vítkovický brankář ale obstál. Poté převzali iniciativu opět domácí. Ve 24. minutě tvrdě pálili Petrovický se Štefankou, o tři minuty později se do samostatného úniku řítil Hruška, Mensator byl však připravený. Karlovarští se poté z ledu téměř vytratili a na dlouhé minuty se dostali pod tlak. Vrcholem modrobílé převahy byla Krenželokova bekhendová střela, po níž promáchl před odkrytou klecí Korhoň. Tlak Vítkovic poté na několik minut opadl a zajímavé momenty přišly až nedlouho před druhou pauzou.

Nejprve provětrali ve 38. minutě tvrdými ranami Mensatorovu výstroj Krstev s Jurečkou, o chvíli později poté rozpoutal závar před brankou Energetiků v přesilovce Petrovický. Ten si vybruslil zpoza branky a po jeho vyražené střele se k dorážce do prázdné branky dostal Štefanka. Slovenskému útočníkovi však překazil radost Němec, který na brankové čáře zastoupil svého brankáře. Když už se zdálo, že se i po čtyřiceti minutách půjde do kabin za nerozhodného stavu, rozebrali Svačina s Ujčíkem obranu Západočechů a Šimíček měl při zakončení jednoduchou úlohu - 1:0.

Vítkovická aktivita pokračovala i ve třetí třetině, kterou svými šancemi otevřeli Kvapil se Štefankou, Mensator jim ale statečně odolal. Deset minut před koncem základní hrací doby došlo na vyrovnání. V 50. minutě sice ještě Melenovský neuspěl v zakončení samostatného úniku, v následné přesilovce hostí se ale tvrdou ranou od modré trefil Řezníček. V závěrečných minutách třetí části se k výhře více tlačili domácí, ale mužem číslo jedna byl dnes na ledě Mensator, který již za svá záda nic nepustil.

Gólman Energie si stejně úspěšně počínal i proti největší příležitosti prodloužení a Petrovického kličkovaná v 63. minutě proto skončila na Mensatorových betonech. Pak už si žádný tým brankovou příležitost vypracovat nedokázal a došlo na samostatné nájezdy. Z šesti exekutorů byl úspěšný pouze Melenovský, který střelou těsně nad ledem rozhodl zisku o druhého bodu pro Karlovy Vary.

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Šimíček (Burger, Svačina) - 51. Řezníček (Dobroň, Skuhravý), rozhodující nájezd Melenovský. Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4392.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Ovčačík, Stehlík, Trnka, Krstev - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, R. Hruška, Krenželok. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Dobroň, Grof, Duben, Němec, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Milan Procházka, Kuběna, Dej. Trenéři: Paleček a Antonik.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice