Hlavní obsah

Strakův útok dotáhl Plzeň do čela tabulky

PLZEŇ

Hokejisté Plzně kráčejí extraligou už jako jediní bez ztráty bodu. Do čela tabulky je dotáhl útok navrátilce z NHL Martina Straky s křídly Tomášem Vlasákem a Peterem Fabušem. Elitní řada skórovala ve všech třech zápasech a dala celkem osm ze čtrnácti plzeňských branek. „Šlape nám to bezvadně," pochvaloval si Fabuš.

Článek

"Nemáme přitom nějak rozdělené role. Kdo má puk na holi, tak vystřelí,“ líčí Peter Fabuš, jenž při vítězné trefě na boleslavském ledě řval jako tygr: „Emoce neschovávám, gól se musí pořádně oslavit,“ míní slovenský útočník. „Naší lajně se daří, ale je za tím práce celého týmu hrajícího ukázněně, přitom s velikým nasazením,“ tvrdí Tomáš Vlasák.

Po letech vyprodáno

„Zatím jsme každý zápas nechali na ledě vše, co v nás bylo, a odměnou jsou ta tři vítězství,“ říká i kapitán Martin Straka, jehož přínos pro tým je neoddiskutovatelný. Umí vybojovat i podržet puk, nezištně přihrát a také se trefuje: Proti Zlínu otevřel skóre, v Mladé Boleslavi gólově přispěl k obratu a sparťanského brankáře Pöpperleho překonal hned dvakrát. „Pro mne jsou důležité body týmu, a když jich máme devět, mohu být spokojen,“ dodává Straka.

Na nedělní duel se Spartou bylo v Plzni po čtyřech letech vyprodáno. „Atmosféra nádherná, navíc jsme vyhráli, tak co víc si přát,“ libuje si Vlasák. „Na Spartu jsme měli obrovskou chuť a věděli, že natřískaná hala nás požene dopředu. Vlétli jsme do zápasu, vedli o dva góly, ale skutečný zlom přišel po srovnání Sparty na 3:3, na něž přišla naše pohotová odpověď,“ uvedl pro ČTK po výhře 6:4 trenér Pavel Hynek a jen litoval, že obránce Dobrovolný nedohrál se zlomenou pažní kostí. „Musel hned na operaci, léčení potrvá několik měsíců.“

Klíčový Fabušův gól

Sparta sice během půl minuty smazala dvoubrankové manko, jenže hned při dalším střídání padl prakticky klíčový Fabušův gól, jemuž předcházela nešťastná teč z hole útočníka hostů Davida Výborného. „Sahal jsem do přihrávky a bohužel se to z mé hole odrazilo do sítě,“ zalitoval sparťanský kapitán.

Plzeň v úterý hraje na ledě západočeského rivala z Karlových Varů. „Možná i tam bude vyprodáno, přijede spousta našich fanoušků a bude to zase super zápas. Jen musíme vydržet u hry, kterou jsme předváděli v předchozích zápasech,“ cituje hokej.cz Vlasáka.

„Úspěšný vstup do sezóny je důležitý, ale jsme jen na začátku a musíme zůstat nohama na zemi. Na tabulku nekoukám, ale kdybychom byli nahoře i koncem listopadu, už bych tomu přikládal nějaký význam,“ dodává Straka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice