Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 1:2Nováček z Mladé Boleslavi nebodoval ani proti Kladnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Procházka 0 : 1
49. Boháč 1 : 1
59. Bělohlav 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi nezískali premiérové body v extralize ani na čtvrtý pokus. Ve středočeském derby podlehli Kladnu 1:2 a opět tak prohráli rozdílem jediné branky. Kladno naopak díky úternímu výsledku udrželo neporazitelnost a ztratilo v novém ročníku zatím jediný bod.

Článek

Extraligový nováček znovu nastoupil bez svého vůdce Richarda Krále a na hře Mladoboleslavských byla jeho absence znát hned v úvodu. Po necelých čtyřech minutách se totiž domácí dostali k více než půlminutové přesilovce pěti proti třem, jenže jejich hře chyběl potřebný nápad. Kladenští po přečkaném oslabení přebrali v následných minutách iniciativu. V 7. minutě sice Bělohlav z bezprostřední blízkosti jen nastřelil gólmana Cháberu, ale už v další minutě se hosté ujali vedení. Patera zpoza brány přihrál Procházkovi, který střelou z mezikruží otevřel skóre.

Šanci navýšit vedení dostali hosté po vyloučení Kočího v deváté minutě, ale svěřenci Jiřího Šejby se ubránili a poté si díky nedisciplinovanosti soupeře zahráli další dvojnásobnou přesilovku. Tentokrát trvala dokonce 88 vteřin, jenže Tomas z metru v tísni poslal puk jen do Kopřivy a Marušákovu střelu od modré čáry kladenský gólman bez potíží zneškodnil. V závěru následné klasické početní výhody fauloval v 16. minutě před bránu pronikajícího Čecha Nádašdi, ale v další dvojnásobné přesilovce, tentokrát trvající jen 18 vteřin, Boleslavští Kopřivu neohrozili.

Prostřední dvacetiminutovka odstartovala vyloučením domácího Pšurného, který už po 25 vteřinách zbytečně fauloval za soupeřovou brankou. Osamocený Patera však v největší šanci u levé tyče nadvakrát nezpracoval puk. Hned po skončení oslabení mohli Mladoboleslavští vyrovnat, ale Barinka po závaru před brankou Kopřivy stoprocentní šanci trestuhodně zahodil. Tlak domácích poté přibrzdily další fauly Handlovského a Sýkory. Právě při vyloučení Sýkory ve 29. minutě dostal ideální přihrávku mezi kruhy kladenský Nádašdi, ale domácí podržel výborným zákrokem lapačkou Chábera.

Eiselt už zvedal ruce

Snaha se domácím nedala upřít a ve 34. minutě po spolupráci s Nouzou už Eiselt zvedal ruce, ale ani jemu nebylo přáno. O dvě minuty později usedl na trestnou lavici Hájek a 28 vteřin po něm byl potrestán za ostrý faul hokejkou na pět minut a do konce utkání Tentkrát, jenže Boleslavští se o část další dvojnásobné přesilovky připravili vlastní chybou. Chvíli se totiž na ledě objevili dokonce v šesti. V následných zkrácených přesilovkách, ani ve hře čtyř proti čtyřem domácí i přes několik příležitostí neudeřili.

Do závěrečné třetiny vstoupili opět aktivněji domácí. Ve 43. minutě vystřelil nenápadně zpoza hráče Handlovský a puk jen těsně minul bránu. O tři minuty později se nechal vyloučit Eiselt, ale paradoxně více hrozili jeho spoluhráči. Tomas v tandemu s Bendou najížděl na jediného beka, ale nakonec domácí ani nevystřelili.

Ač měli Šejbovi svěřenci množství šancí, vyrovnávací branku vstřelili, ani nevěděli jak. V polovině třetí třetiny ze středního pásma nahazoval puk na Kopřivu Boháč a neposedný puk přeskočil brankářovu připravenou hokejku. Radost Mladé Boleslavi z vyrovnání však trvala jen necelé čtyři minuty. Kladenští obsadili prostor před Cháberou a Bělohlav zblízka zakončil neomylně. Mladoboleslavští v závěru ostřelovali Kopřivu, jak to jen šlo, ale vyrovnání se nedočkali.

BK Mladá Boleslav - Geus Okna Kladno 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Boháč (Bauer) - 8. Martin Procházka (Patera), 54. Bělohlav (Patera, Diviš). Rozhodčí: Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Tenkrát (Kladno) 5 min. a do utkání. Bez využití. Diváci: 3984.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Holub, Jindra, Posmyk, Brňák, Mocek, Bauer - P. Barinka, M. Čech, R. Pšurný - Kubeš, Benda, Tomas - Eiselt, T. Sýkora, Nouza - Štrba, Handlovský, Boháč. Trenéři: Šejba a Gudas.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Frolík, Tomajko - Tenkrát, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Stieler, Kuchler - Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice