Hlavní obsah

Třinec - Sparta 2:4Hokejisté Sparty konečně uspěli, v Třinci vyhráli 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ton 0 : 1
10. Výborný 0 : 2
20. Kováčik 1 : 2
22. Černošek 1 : 3
34. Podlešák 1 : 4
49. Balej 2 : 4

TŘINEC

Hvězdný první útok Sparty byl roztržen. S Výborným a Ručinským hrál Látal, Ton se přesunul do třetí formace. Tento tah trenéru Františku Výbornému vyšel. Ton vstřelil první gól, za necelé dvě minuty Výborný druhý a bylo jasno.

Článek

„Něco se muselo stát, nedávali jsme góly, cítil jsem na sobě velký tlak,“ komentoval změnu útočník Petr Ton. „Vůbec mi nevadilo, že jsem šel do třetího útoku. Dal jsem gól a myslím, že napětí ze mne spadlo. Snad to bude už jen dobré.“

Sparťané dostali zápas pod kontrolu a neuškodil jim ani inkasovaný gól 25 sekund před koncem první třetiny. Dvougólový náskok získali zpět hned na začátku druhé. Kdyby lépe využívali chyb nervózního soupeře, anebo přesilovky, bylo by jejich vítězství drtivé.

"Sparta dala první dva góly suverénně a v tom byl diametrální rozdíl mezi naším týmem, který ani netrefil branku," zlobil se po utkání třinecký trenér Antonín Stavjaňa.

Třinec se trápil, nic mu nevycházelo. Především zpackal přesilovky, ty byly jeho velkou slabinou. Ale bojoval. V půli třetí třetiny se konečně střelecky prosadil první Moravcův útok a když pak domácí se ubránili 55 sekund ve třech proti pěti, svitla jim naděje utkání zdramatizovat. Zůstalo jen u ní.  „Hráli jsme koncentrovaně a důležité bylo, že jsme se ubránili v mnoha oslabeních," poznamenal asistent sparťanského trenéra Marián Jelínek.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Kováčik (Polanský), 49. Balej (D. Moravec) - 8. Ton (Koreis), 10. D. Výborný (Gulaši, Ručinský), 22. Černošek (Broš, Kratěna), 34. Podlešák (Ton). Rozhodčí: Husička - Guth, Křivský. Vyloučení: 10:10. Bez využití. Diváci: 3564.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Andersons, Malec, Lojek, Gureň - Tomík, D. Moravec, Balej - D. Květoň, Peterek, Martynek - V. Polák, Polanský, Kováčik - Hampl, Piecha, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Sparta: Pöpperle - Ptáček, Cunik, Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, Bolf, Vojta - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Hrdel, Koreis, Hromas - Melichárek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice