Hlavní obsah

Hokejista Melichárek odchází ze Sparty na hostování do Třince

PRAHA/TŘINEC

Slovenský hokejový útočník Tibor Melichárek odchází ze Sparty na měsíční hostování do Třince. Oceláře, kteří po čtyřech porážkách za sebou klesli na předposlední místo v extraligové tabulce, navíc minimálně na stejnou dobu posílí i čtyřiadvacetiletý útočník Petr Kanko.

Článek

"Je to reakce na špatné výsledky," řekl v pondělí ČTK mluvčí slezského klubu Ivo Pullmann. Dodal, že oba hráči už jsou připraveni hrát v úterním ligovém duelu proti Mladé Boleslavi.

Dvaatřicetiletý Melichárek měl poraněné rameno a v letošní sezoně nastoupil za Spartu pouze k jednomu utkání - shodou okolností právě v Třinci. V minulém ročníku odehrál slovenský útočník za tým kouče Františka Výborného všechny zápasy a nasbíral 16 kanadských bodů za 12 branek a čtyři asistence.

"Tibor se potřebuje po zranění dostatečně rozehrát, proto jsme jej uvolnili na hostování do Třince, který o něj projevil zájem," uvedl sportovně-technický ředitel Sparty Miroslav Kuneš.

Kanko je volným hráčem. Účastník juniorského mistrovství světa 2004 se s klubem dohodl zatím na měsíční spolupráci. "Je typem důrazného hráče," podotkl Pullmann. Někdejší útočník Sparty se donedávna zkoušel prosadit v Salcburku, ale na testech neuspěl.

Kanko strávil několik sezon v zámoří a v dresu Los Angeles Kings si v sezoně 2005/06 připsal i deset startů v NHL. Jinak působil na farmě v nižší AHL. V uplynulé sezoně odehrál na Manchester Monarchs 69 duelů s bilancí 12 branek a devíti asistencí.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice