Hlavní obsah

Stavjaňa i nadále zůstává trenérem třineckých hokejistů

TŘINEC/PRAHA

Antonín Stavjaňa i nadále zůstává trenérem extraligových hokejistů Třince. V sobotu dopoledne o tom rozhodlo představenstvo klubu za přítomnosti prezidenta a realizačního týmu. Stavjaňa sice v pátek bezprostředně po porážce na ledě Českých Budějovic oznámil, že ve funkci končí, vedení klubu mu ale o den později vyjádřilo podporu a zamýšlenou rezignaci shodilo ze stolu.

Článek

Bývalý reprezentační obránce již před pátečním duelu na jihu Čech prohlásil, že pokud jeho tým nezvítězí, hodlá na lavičce Ocelářů skončit. To ostatně potvrdil i v pátek poté, co jeho tým odjel domů s debaklem 2:6.

„Chápeme, že trenér Stavjaňa chtěl  svým odchodem dát týmu nový impuls. Jeho odvolání  ale není řešením. Výsledkem jednání je rozhodnutí, že nebudeme momentálně dělat ani změny v realizačním týmu, ani v hráčském kádru,“ prohlásil na oficiálních stránkách Třince člen představenstva a tiskový mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Do nedělního utkání se Zlínem tak půjde loňský čtvrtfinalista soutěže v nezměněném složení. Hráčském i realizačním. „Hráčský kádr je kvalitní a  společně s realizačním týmem  se musí  ze vzniklé situace dostat sám,“ dodal Pullmann.

Pětačtyřicetiletý Stavjaňa převzal hokejisty Třince před začátkem letošní sezóny. Vstup do ní se mu ale příliš nepovedl. Oceláři z osmi odehraných kol vyhráli jen jednou a se čtyřmi body se krčí na posledním místě tabulky. Stavjaňa podobnou situaci zažil už dříve, před sedmi lety bez souhlasu klubu rezignoval na post trenéra Havířova. I zde se ale nechal vedením přesvědčit a sezónu nakonec dokončil.

Reklama

Související témata: