Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 4:3Plzeň udolala Bílé Tygry až v samostatných nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kašpařík 0 : 1
28. Nedorost 0 : 2
40. Šindel 1 : 2
47. Vlasák 2 : 2
48. Moravec 2 : 3
54. Fabuš 3 : 3
65. Šindel 4 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 9. kole extraligy liberecké Bílé Tygry 4:3 po samostatných nájezdech. Severočeši se sice ve druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení, přesto nakonec z Plzně vezou jen bod. V nájezdech totiž uspěl jen Andrej Podkonický, zato na druhé straně proměnili Tomáš Vlasák a Jakub Šindel. Lasslsberger tak udržel domácí neporanitelnost. Hosté naopak tonou v krizi - z posledních čtyř utkání vydolovali jediný bod.

Článek

Liberec přijel na západ Čech se snahou přetrhnout proti oblíbenému soupeři třízápasovou sérii porážek a od úvodního buly se snažil důraznou hrou otupit očekávaný nápor domácích. Přesto se brzy hbitému Strakovi podařilo přihrát před branku najíždějícímu Vlasákovi, jeho střelu pod horní tyčku ale pohotově vyrazil ramenem gólman Hnilička. Hosté poprvé vážněji ohrozili strážce plzeňské svatyně zásluhou bekhendové dorážky Podkonického, Málek ovšem včasným rozklekem kotouč zastavil. Poté se těžiště hry přeneslo do středního pásma, které oba soupeři téměř bezchybně střežili.

Vstup do rušné prostřední části vyšel lépe hostům. Kašpaříkovu dorážku ještě dokázal Málek gymnasticky zastavit pravým betonem. Za chvíli ale stejný hráč úspěšně tečoval Pletkovo nahození a Liberec se ujal vedení. Domácí mohli srovnat během přesilovky, Fabuš ale v dobré pozici trefil jen boční síť a hosté již v plném počtu opět gólově udeřili. Dvě střely na brankovišti osamoceného Kašpaříka Málek zázračně kryl, vzápětí však vyražený kotouč trefil přesně do pravého horního rohu nekrytý Nedorost. Otřesení domácí začali dělat chyby v rozehrávce a při vyloučení Dreslera je po střele Zíba z pravého kruhu od další pohromy uchránila jen levá tyč.

Při početní výhodě Plzně zase Hnilička levým betonem skvěle vyrazil střelu Šindela, na druhé straně již při hře pět na pět vypálil po samostatném úniku Podkonický mimo. Závěr třetiny ovšem patřil domácím. Vlasák sice při přesilovce neuspěl střelou z mezikruží, jedenáct vteřin před sirénou ale přihrál zadovkou zpoza branky Důras Šindelovi a ten zblízka snížil na rozdíl jediné branky. Do třetí třetiny domácí doslova vlétli a dostali hosty pod drtivý tlak a zaslouženého vyrovnání se dočkali během dvojnásobné přesilovky. Fabuš místo očekávané střely od modré čáry přihrál Vlasákovi, jenž následně tváří v tvář Hniličkovi zakončil přesně pod břevno.

O sedmnáct vteřin později ale ve vlastním oslabení překvapil Málka nahozením po vyhraném buly Moravec a vrátil hostům znovu vedení. Rozjetá Plzeň však tlačila dál. Straka po samostatné akci ještě ztroskotal na Hniličkovi, při signalizované výhodě už ale Benákovo střelu vrátil do sítě pohotový Fabuš. Utkání ale domácí dotáhli až do prodloužení jen díky Málkovi,který je v závěru třetí třetiny podržel při dvou oslabeních. V nastavení gól nepadl, a tak o bonusovém bodu pro domácí rozhodl až v sedmé sérii nájezdů Šindel.

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:3 SN. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Šindel (Důras), 47. Vlasák (Fabuš, Benák), 54. Fabuš (Benák), rozhodující sam. nájezd Šindel - 25. Kašpařík (Pletka, V. Nedorost), 28. V. Nedorost (Kašpařík, Jiruš), 48. Moravec (Kašpařík). Rozhodčí: Minář, Levonen (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7424.
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Čakajík, S. Hudec, Dresler, Pácal, Cartelli, Zápotočný - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Kracík - Kubalík, Šindel, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Liberec: Hnilička - Zíb, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Šachl - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Vantuch, Dušek, Špaček - Klimenta, Rapáč, Blatný. Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice