Hlavní obsah

Z ospalého zápasu se vyklubalo drama, shodli se Plzeňští

PLZEŇ

Pět duelů v domácím prostředí a pět vítězství, to je vizitka extraligové Plzně po úterním duelu s Kladnem, který Západočeši vyhráli těsně 3:2. Výhra se nerodila lehce. Po druhé třetině ale mohl být rozdíl výraznější než jen 3:1. „V prostřední části jsme měli rozhodnout a ne se trápit až do poslední minuty,“ uvědomoval si autor vítězného gólu Tomáš Vlasák.

Článek

Ze čtyř střel přetavil Vlasák v branku pokus v 35. minutě. Ve sporné situaci, v níž reklamovali hosté přihrávku rukou, videorozhodčí prohřešek proti pravidlům neviděl, a hlavní sudí Martin Fraňo tak gól uznal. Branka se později ukázala jako vítězná. „Nebyl jsem si jistý, čekal jsem, až se ke mně puk odrazí,“ uvedl ke gólové dorážce Tomáš Vlasák.

„Do dvanácté minuty jsme spali a málo stříleli,“ litoval Vlasák. Ve 49. minutě nařídil Fraňo za faul na pronikajícího Straku trestné střílení. Nejprve se nikomu z domácích na nájezd nechtělo, poté se však úlohy zhostil třiatřicetiletý forvard. „Ne že by se mi nechtělo, ale když jezdíte nájezdy příliš často, pak nevíte, co udělat,“ vzpomněl na poslední penaltový duel proti Liberci. „Puk mi stoupnul na špičku a sklouznul,“ popsal Vlasák svůj nepovedený pokus, který skončil na plexiskle.

Pokud by se Kladenským podařilo srovnat, čekalo by domácí již podruhé v řadě prodloužení. Ve třetí části přitom bleskově vsítili kontaktní gól, ale domácí obětavou hrou podpořenou již bezchybným Martinem Altrichterem tři body uhájili. „Na prodloužení a nájezdy jsme raději nemysleli,“ odmítnul Vlasák. „Snažili jsme se jejich hru eliminovat,“ doplnil brankář Altrichter, jemuž bylo nejhůře při přesilovce Středočechů na začátku 56. minuty při účasti Pavla Patery s Martinem Procházkou.

Klíčové bylo ubráněné oslabení v 56. minutě

„Početní výhody mají perfektní, klíčové bylo, že jsem se ubránili,“ oddechl si Altrichter, jenž nahradil Romana Málka v kleci Lasselsbergeru. „Kalla měl před sebou prázdnou bránu, ale stihl jsem tam strčit beton,“ pochválil se. „Cítil jsem se výborně, bylo dobře, že jsem měl hodně zákroků a rychle se zahřál, hodně mně pomohli také maséři,“ přidal pětatřicetiletý gólman.

K tíženému bodu Kladna nepomohl ani pokus Pavla Patery domluvit se s Tomášem Vlasákem. „Paty přijel a říkal, jestli to nedohodneme na remízu,“ přiblížil se smíchem Vlasák škádlení svého známého. „Řekl jsem, že ne,“ přidal ironicky Vlasák. „Je dobře, že jsme se do zápasu dostali, protože Kladno nás málem svým stylem uspalo,“ oddechl si zkušený forvard.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice