Hlavní obsah

Rivalita je velká, říká o vztahu s Pöpperlem sparťanský brankář Duba

Poprvé v sezóně dostal sparťanský brankář Tomáš Duba šanci nastoupit v brance pražského týmu od první minuty. A zápas v Mladé Boleslavi mu vyšel parádně. Z mnoha střel inkasoval jen jednou a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem hostujícího celku. „Říkal jsem si, kdy už ta šance konečně přijde. Sedět na střídačce není příjemné,“ vyprávěl po zápase na půdě nováčka Duba.

Článek

Se svým výkonem můžete být spokojený, ne?

Snažil jsem se chytat jak nejlépe umím, abych dostal i další příležitost. Snad bych mohl nastoupit i v dalším zápase. Sedět na střídačce není příjemné.

Nebál jste se, co s vámi tak dlouhá pauza udělá?

Už docela dlouho se cítím dobře. Jen jsem čekal, kdy mě trenéři vypustí. Říkal jsem si, kdy už ta šance konečně přijde. Takže to odskákala Boleslav.

Kdy jste se dozvěděl, že proti ní dostanete příležitost právě vy?

Ráno na rozbruslení.

Sestava 10. kola O2 extraligy podle Sport.cz:
T. Duba (Sparta) - L. Sekeráš (Třinec), L. Poživil (Č. Budějovice) - J. Bednář (Slavia), V. Hübl (Litvínov - podruhé v sestavě kola), M. Straka (Plzeň - 2).

Jak byste popsal váš vztah s brankářským kolegou Pöpperlem?

Snažíme se spolu vycházet, ale rivalita je velká. Chceme chytat oba, ale branka je jenom jedna.

Na začátku třetí třetiny vás rozhodčí v krátké době poslali čtyřikrát do třech. Jak vám v tu chvíli bylo?

Říkal jsem si, že už to snad není možné... To se ale v přemíře snahy stane, nikdo z nás to neudělal schválně. Boleslav naštěstí využila jen jednu přesilovku.

Bylo vám právě v těchto momentech nejhůř?

Určitě. Viděl jsem, že nám už trochu dochází dech. Kluci hráli nesmírně obětavě, padali po hubách. Patří jim za to dík. Nemám jim co vytknout.

Sparta má za sebou náročný vstup do sezóny. Z deseti utkání jich odehrála hned sedm venku, připsala si v nich slušných dvanáct bodů, což z ní dělá nejlepší tým na soupeřových kluzištích. To je zajisté úspěch, že?

Samozřejmě to je příjemné. Los byl takový, jaký byl. Body z venku jsme museli vozit, abychom nedopadli jako třeba loni Pardubice.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice