Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 2:3Vítkovice zůstávají na vítězné vlně, Kladno dál tápe

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hruška 0 : 1
20. Bělohlav 1 : 1
49. Procházka 2 : 1
55. Burger 2 : 2

KLADNO

Hokejisté Vítkovic prodloužili svou vítěznou sérii v extralize na šest zápasů. V jedenáctém kole uspěli i na ledě Kladna, kde vyhráli těsně 3:2. Kladno naproti tomu pošesté v řadě odcházelo poraženo. O výsledku zápasu rozhodlo posledních pět minut, kdy za vyrovnaného stavu ujel Jiří Burger a ukázkově provedeným blafákem zařídil hostům tři body.

Článek

Kladno poduhé v řadě postrádalo oba zkušené brankáře Orcta i Kopřivu a do branky musel stejně jako v úterý v Plzni mladý Cikánek, kterému kryl záda teprve sedmnáctiletý junior Lejsek. Zpočátku měl ale více práce hostující Pinc, kterého v šesté minutě po střele Nádašdiho zachránila tyčka.

Ve třinácté minutě se tak jako první gólově prosadili hosté. Kvapil střílel z pravé strany, puk se odrazil od jedné z hokejek před brankáře a důrazný Hruška jej dopravil do sítě. Za dalších pět minut už to bylo o dvě branky. Po rychlém protiútoku přihrával Šimíček zprava zpátky mezi kruhy Svačinovi a ten z voleje mířil přesně. Kladno to ale nevzdalo, dvacet vteřin před koncem první třetiny ještě snížil Bělohlav.

Domácí dosažený gól nastartoval a ve snaze o vyrovnání jim mohla pomoci i více než minutová přesilovka pět na tři. Největší šancí se však prezentovali při dělovce Kally, po které zůstal Pinc na několik vteřin otřesen. V 29. minutě se na Cikánka řítil Kvapil, ale kladenský gólman nájezd vyrazil a zvládl i dorážku Treilleho. Na druhé straně se v 36. minutě blýskl Pinc před nepokrytým Rudovským a s dorážkou neuspěl ani Hořava.

Na začátku třetí třetiny Pince z levé strany prověřili Tomajko a Tenkrát, ale gól mohly kladenské tribuny oslavovat až ve 49. minutě. V přesilové hře domácích Pinc vyrazil puk k číhajícímu Procházkovi u pravé tyčky a pro zkušeného kanonýra nebyl problém jej dopravit do sítě. Pět minut před koncem jeli tři kladenští na jednoho, jenže Trončinský nedokázal včas přihrát. Z protiútoku tak vyrazili na zteč Petrovický s Burgerem a druhý jmenovaný "vykoupal" Cikánka skvěle provedeným blafákem.

GEUS Okna Kladno - Vítkovice Steel 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Bělohlav (Hájek, Patera), 49. M. Procházka (Kalla, Patera) - 13. R. Hruška (Kvapil), 18. Svačina (Šimíček, Barinka), 55. Burger (Petrovický, Kvapil). Rozhodčí: Homola - Křivský, Guth. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 2861.
Kladno: Cikánek - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Trončinský, P. Hořava, Srdínko - Diviš, Patera, M. Procházka - Bělohlav, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Čurilla, Stieler - Eberle. Trenér: Zdeněk Müller.
Vítkovice: Pinc - Trnka, Stehlík, Barinka, Jurečka, Krstev, Ovčačík, Kuboš - Krenželok, Burger, Petrovický - Svačina, Šimíček, Ujčík - Kvapil, Hruška, Treille - Klimek, Roman, Korhoň. Trenér: Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice