Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 4:2Hokejisté Pardubic ozdobili svatební slávu výhrou nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Cetkovský 1 : 0
16. Starý 2 : 0
22. Pivko 3 : 0
38. Linhart 3 : 1
57. Starý 4 : 1
60. Rachůnek 4 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili v pátečním utkání 11. kola extraligy nad Zlínem 4:2 a počtvrté za sebou doma naplno bodovali. Dali tak i dárek novomanželům z řad fanoušků, kteří byli v první přestávce na ledě ČEZ Arény oddáni. Zlín opět potvrdil, že se mu venku nedaří a v šesti zápasech mimo svůj led v této sezoně získal zatím jediný bod.

Článek

Oba celky vstoupily do zápasu svižně a gólmani Murín i Lašák museli brzy zasahovat. Domácí měli více nebezpečných situací a v páté minutě otevřel skóre Cetkovský, který našel bekhendem místo v levém horní rohu zlínské branky. Hosté zabrali, ale velkou možnost na vyrovnání promarnil Andrašovský, který zblízka zamířil pouze do Lašáka. Východočeši pojistili vedení v 16. minutě v přesilovce, když po Koukalově křížné přihrávce mířil Starý do odkryté branky.

Po přestávce vyplněné svatbou na ledě vstoupili do druhé části opět lépe domácí a po 69 vteřinách hry zvýšil na 3:0 Pivko, který doklepl Murínem vyraženou Tvrdíkovu střelu. Potom pálil ještě nebezpečně Cetkovský. V 25. minutě sice dostali puk za brankovou čáru i hosté, ale sudí Jeřábek gól po poradě s videorozhodčím pro Kollárovu hru vysokou holí neuznal.

Potom zastavil až Murín Pucherovo sólo a v 38. minutě už Zlín vstřelil po spolupráci dvou expardubických hráčů regulérní branku. Po přihrávce Andrašovského skóroval od modré čáry Linhart. Následně putovali na trestnou lavici postupně Čáslava, Snopek a Divíšek, ale Moravané na přelomu druhé a třetí části dvouminutovou výhodu pěti proti třem nevyužili.

Domácí se dostali do stejné výhody na 17 sekund, ale šance měli v době, kdy byl Zlín ve čtyřech. Koukal ale vystřelil do Murína a Cetkovského teč minula branku. Přestože tým kouče Sýkory náskok ještě nepojistil, bez potíží si ho hlídal.

V 57. minutě už definitivně pojistil výhru svou druhou trefou v utkání Starý, který tečoval Kolářovu prudkou přihrávku. Vylepšil si tak svou pozici nejlepšího střelce týmu už sedmou trefou v sezoně. Ještě zvýraznit rozdíl mohla Tvrdíkova bomba, ale nebyla přesná. Za hosty naopak ještě 37 sekund koncem korigoval výsledek Rachůnek.

Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Cetkovský (Somík), 16. Starý (Koukal, Kolář), 22. Pivko (Tvrdík), 57. Starý (Kolář) - 38. Linhart (Andrašovský), 60. Rachůnek (Kollár). Rozhodčí: Jeřábek - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 5:6, navíc Hamrlík (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8265.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Ondřej. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice