Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 4:1Vítkovice porazily Spartu a vyhrály posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ujčík 1 : 0
20. Svačina 2 : 0
26. Langhammer 2 : 1
33. Jurečka 3 : 1
54. Ujčík 4 : 1

OSTRAVA

Základ sedmé výhry Vítkovic v řadě byl položen v první třetině, v níž Spartu jasně přehrály. Ta si pod velkým tlakem musela velice často pomáhat vyhozením puku přes celé hřiště.

Článek

V 8. minutě byli domácí ve třech a když se vrátil na led první vyloučený Klimek, dostal puk do nájezdu a v něm ho hákoval Kratěna. Nařízené trestné střílení Ujčík bravurně proměnil. Ve 20. minutě projel Svačina přes celé hřiště, nechal za sebou Černoška, brankáře Dubu položil na led a do odkrytého rohu skóroval.

V prostřední části Sparta srovnala s Vítkovicemi krok, hodně zaplněná ČEZ Aréna byla neustále ve varu, bavila se hokejem nahoru-dolů s mnoha dramatickými situacemi před brankami. Langhammer střelou od modré snížil. Vyšší agresivitu však sparťané místy přeháněli, za což byli vylučováni i ztrestáni gólem. Přesilovku pěti proti třem využil vítkovický bek Jurečka po 19 sekundách.

Výborný hokej se hrál až do konce. Snahu sparťanů zdramatizovat utkání otrávil svým druhým gólem Ujčík a stanovil výsledek shodný s fotbalovým derby „S“ na Letné. „Šedesát, možná 70 procent úspěchu týmu je v hlavách hráčů. tedy v psychice. Nám moc pomohla plná hala,“ komentoval vítězný zápoas Viktor Ujčík.

Alois Hadamczik, trenér Vítkovic: „Důležitý moment oboustranně výborného hokeje byla přesilovka Sparty 5 na 3, kterou nevyužila, naopak my jsme šli do vedení trestným střílením Ujčíka.“

František Výborný, trenér Sparty: „Od začátku jsme jen dotahovali náskok soupeře a rozhodovalo, že domácí tým byl lepší v přesilových hrách.“

Vítkovice Steel - Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 8. Ujčík z trestného střílení, 20. Svačina, 33. Jurečka (Burger), 54. Ujčík (Roman) - 26. Langhammer (L. Procházka). Rozhodčí: Hribik - Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7135.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Trnka, Krstev - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Krenželok - Kvapil, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Sparta Praha: Duba - Černošek, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, L. Procházka - Látal, D. Výborný, Ručinský - Dragoun, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Mrňa, Hrdel, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: