Hlavní obsah

Slávistickému brankáři Furchovi rady zkušenějšího kolegy nepomohly

KLADNO

Podruhé v sezóně dostal v brance Slavie od úvodních minut mladíček Dominik Furch. Zatímco v prvním zápase mohl slavit výhru, pondělní duel na ledě Kladna až tak radostně nevyzněl. Osmnáctiletý gólman inkasoval v základní hrací době čtyřikrát, během samostatných nájezdů pak ze tří pokusů pustil dva góly. „Když necelou minutu před koncem vedeme, měli bychom to udržet,“ mrzelo Furcha po utkání.

Článek

Pražany již ve středu čeká úvodní zápas nově vzniklé Ligy mistrů proti švédskému Linköpingu, a tak brankářská jednička Svoboda dostala v Kladně volno. „Už před minulým zápasem jsem se dozvěděl, že budu chytat,“ prozradil Furch, že měl dost času na to, aby se na utkání zodpovědně připravil.

Více než polovinu zápase byl prakticky bez práce. Kladno se do útočného pásma dostávalo jen zřídka, o nebezpečných střelách nemohla být řeč vůbec. Přesto se Středočeši v druhé třetině herně zvedli a i díky tomu padlo za šedesát minut osm branek. „Nečekal jsem, že to bude taková přestřelka,“ překvapilo Furcha, že po opatrném začátku nabral hokej na tempu.

Ačkoliv za většinu inkasovaných branek vinu nenesl, třetí gól Kladna padá na jeho vrub. Tenkrát si vyjel zpoza branky a jeho nepříliš prudká rána z levého kruhu skončila za gólmanovými zády. „Ten gól si vyčítám. Byl hodně hloupý,“ nehledal Furch výmluvy.

Za nerozhodného stavu 4:4 nakonec přišly na řadu samostatné nájezdy. Leckdo čekal, že kouč Růžička na ně pošle zkušeného Svobodu. Ten totiž v posledních dvou duelech své soupeře vždy vychytal a zajistil Slavii dodatečný bod. V Kladně ale mezi třemi tyčemi zůstal Furch a dočkal se tak „penaltové“ premiéry v seniorském hokeji. „Nebyl důvod, aby šel Adam do branky. Odpočíval na středeční Ligu mistrů. Ale radil mi, co ten který hráč dělá.“ Osmnáctiletému mladíčkovi ale rady zkušenějšího kolegy nepomohly. Ze tří nájezdů dvakrát inkasoval, při pokusu Tenkráta ho zachránila pravá tyč.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice