Hlavní obsah

Liberec - Sparta 5:2Sparta počtvrté za sebou padla - prohrála v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pletka 1 : 0
33. Langhammer 1 : 1
40. Kašpařík 2 : 1
47. Gulaši 2 : 2
56. Nedvěd 3 : 2
59. Klimenta 4 : 2
60. Nedorost 5 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v utkání 15. kola extraligy Spartu 5:2. Pražané tak v souboji dvou čtvrtfinalistů minulé sezóny zaznamenali již čtvrtou prohru po sobě. V čase 55:27 se o ni zasloužil především jejich bývalý hráč Petr Nedvěd gólem na 3:2.

Článek

Ve svižném tempu úvodního dějství se již po 41 vteřinách nedokázala Sparta vyvarovat technického přestupku proti pravidlům, když chvilku hrála se šesti bruslaři v poli, a vzápětí toho hodně litovala. Modrého tečovaná rána od modré čáry sice ještě trefila gólmana Pöpperleho do masky, ale chvilku na to vystřelil z kruhu pro vhazování Pletka a puk prošel po ledě až do branky Pražanů.

V osmé minutě mohlo být s hosty ještě hůře, neboť jejich chybující obrana nabídla obrovskou příležitost Klimentovi, jež tváří v tvář Pöpperlemu mířil do horního prostoru branky, puk však s přispěním gólmana Sparty pouze škrtl o horní tyčku. Těsně před přestávkou mohli hosté vyrovnat, když se po Procházkově zblokované střele od modré dral za dorážkou Langhammer, svůj bekhend ale namířil jen do Hniličky.

I ve druhé třetině se měli diváci v Tipsport Areně nač dívat. Ve 27. minutě nahodil nebezpečně z úhlu puk na Pöpperleho, brankář Sparty si však poradil i s následnou Plodkovou dorážkou a po chviličce na něho nevyzrál ani Jiruš. Právě domácí bek ale musel zanedlouho na trestnou lavici a dlouho na ní nepobyl. Přestože se Sparta v přesilovkách poslední dobou hodně trápí, tentokrát ji sehrála parádně.

Langhammer využil přesilovku

Nejprve našel Kratěna Výborného, jenž z bezprostřední blízkosti před Hniličkou zacílil jen těsně vedle, vzápětí pálil od modré čáry Gulaši, procedil sice Hniličku, ale puk zůstal ležet za jeho zády a domácí ho odpálili do bezpečí. Po 42 vteřinách přesto vrátil Jiruše předčasně do hry Langhammer, když svůj únik zakončil blafákem do bekhendu.

Bílí Tygři i tak odcházeli do kabin znovu s jednobrankovým náskokem. Nejprve vyslal Nedvěd chytře střelu zápěstím zpoza obránce, Pöpperle však stihl zareagovat a Nedorostova dorážka šla vedle kolem jeho pravé tyče, ale na začátku 40. minuty se bývalí sparťané v dresu domácích postarali o druhý gól Severočechů: Jirušovo nahození se odrazilo přímo před Kašpaříka, který z hranice brankoviště zasunul kotouč do prázdné branky.

Třetí dvacetiminutovka přinesla snahu Sparty o tlak, který by vedl k vyrovnání. Těsně minul Gulaši, na druhé straně neuspěl Moravec, ale právě Gulaši ve 47. minutě tečoval nenápadně vyhlížející nahození Vykoukala a bylo to 2:2. Vzápětí střílel těsně vedle Podlešák. V 54. minutě podržel domácí pozorný Hnilička po Ručinského zakončení z otočky a následné dorážce Tona. Zkušený gólman vytěsnil i Gulašiho bombu od modré, ačkoliv na ní neviděl.

V 56. minutě tak mohl po výtečné Nedorostově nahrávce doklepnout zblízka vítězný gól Nedvěd. Výsledek po té ještě pečetili výstavní trefou pod horní tyčku Klimenta a vteřinu před vypršením základní hrací doby při přesilovce Nedorost.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Pletka (Kašpařík), 40. Kašpařík (Jiruš), 56. P. Nedvěd (V. Nedorost, Podkonický), 59. Klimenta (Šachl), 60. V. Nedorost (P. Nedvěd) - 33. Langhammer (Vykoukal, Pöpperle), 47. Gulaši (Vykoukal). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7326.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Modrý, Zíb, Derner - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Podkonický, P. Nedvěd, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Šachl - Vantuch, Blatný, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík, Ptáček, Černošek, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Látal, Podlešák, Mrňa - Dragoun, Krätzer, Hromas. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice