Hlavní obsah

Třinec - Kladno 3:4Horna završil obrat, Kladno zvítězilo v Třinci po prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Polák 1 : 0
24. Seman 2 : 0
40. Nedvěd 2 : 1
41. Tomajko 2 : 2
44. Frolík 2 : 3
48. Polák 3 : 3

PRAHA

Hokejisté Kladna zvítězili v Třinci v předehrávce 16. kola O2 extraligy 4:3 po prodloužení, přestože po dvou třetinách prohrávali 1:2. Díky třem brankám Středočeši duel otočili, rozhodující gól vsítil Tomáš Horna po úniku s Jaroslavem Kallou. Středočeši tak utekli svému čtvrtečnímu soupeři na rozdíl čtyř bodů a posunuli se v tabulce na osmou příčku.

Článek

Třineckého gólmana v úvodní třetině poprvé zaměstnal ve druhé minutě Frolík, ale Čechmánkovy betony neprocedil. Iniciativu postupně převzali Oceláři a díky častému vylučování Kladenských se dostávali do tlaku. Jen zásluhou výborných zákroků Miroslava Kopřivy v úvodní třetině neinkasovali.

Zaváhání si hostující strážce svatyně vybral  ve 23. minutě a hned z toho byla branka. Kopřiva lehké nahození z mezikruží jen vyrazil na hůl Vojtěcha Poláka, pro něhož nebyl problém otevřít skóre zápasu. Obrovskou možnost k navýšení vedení měl ve 32. minutě Jiří Polanský ve vlastním oslabení, ale sólový únik v branku nepřetavil.

O dvě minuty později se již domácí dočkali. Spolupráci s Polákem a Malecem zakončil přesnou střelou z mezikruží k levé tyči Daniel Seman. Do konce dvacetiminutovky vrátil naději na zisk bodů hostující Zdeněk Nedvěd. Růžičkovu přihrávku tečoval kladenský forvard za Čechmánkova záda a uzavřel skóre druhé části na 1:2.

Bleskový vstup Kladna do třetí části znamenal vyrovnání. Nahození Jana Tomajka od modré čáry zaplulo až za záda Čechmánka, který měl zakrytý výhled. Petr Hořava mohl poslat hosty o chvíli později do vedení, ale puk za čáru neprotlačil. Ve 44. minutě se již Středočeši dočkali. Martin Frolík si vybruslil do pravého mezikruží a střelou do protisměru k pravé tyči poslal Kladno poprvé v zápase do vedení.

Procházkův pokus o přehození nevyšel

Z vyrovnání se domácí rychle oklepali a ve 48. minutě bylo srovnáno. Róbert Tomík kroužil v útočném pásmu, aby přesně našel hokejku Vojtěcha Poláka, který na hranici brankoviště zasunul do odkryté klece. Martin Procházka v zápětí uháněl sám na Čechmánka, ale pokus o přehození třineckého gólmana mu nevyšel.

Po spolupráci Polanského s Výtiskem mohli jít domácí opět do vedení, avšak Kopřivova maska byla po střele Výtiska proti. Na druhé straně mohli slavit hosté, ale střela Pavla Patery mířila v 59. minutě do připraveného Čechmánka.

V prodloužení dovršil obrat hostí Tomáš Horna. Spolu s Jaroslavem Kallou uháněl na jediného beka Třince a po ideální Kallově příhře trefil sedmadvacetiletý útočník horní část Čechmánkovy branky.

„Včas jsme se stihli zbavit křečovitosti v koncovce, od třetí třetiny jsme už byli lepším mužstvem,“ tvrdil kladenský kouč Zdeněk Müller. „Měli jsme utkání dobře rozehrané, jenže udělaly se chyby a v rozpětí čtyř minut Kladnu vyšel obrat. Nedokážeme hrát na jistotu, tým si pak nevěřil ani v prodloužení,“ rozpačitě hodnotil domácí trenér Antonín Stavjaňa a litoval, že  při velké marodce složitě lepí sestavu.

Oceláři Třinec - Geus Okna Kladno 3:4 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. V. Polák, 34. Seman (V. Polák, Malec), 48. V. Polák (Tomík) - 40. Z. Nedvěd (D. Růžička), 41. Tomajko, 44. Frolík (Z. Nedvěd), 61. Horna (Kalla). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 2114.
Třinec: Čechmánek - Výtisk, Rangl, Seman, Malec, Vosátko, Nikolov - Tomík, D. Moravec, V. Polák - Kanko, Peterek, Martynek - Melichárek, Polanský, Kováčik - Pánik, Hašek, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, od 21. navíc Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice