Hlavní obsah

Zlín - Třinec 7:4Zlín porazil Třinec, kanonýr Leška slavil hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Leška 1 : 0
7. Kollár 2 : 0
24. Polanský 2 : 1
26. Polák 2 : 2
29. Leška 3 : 2
34. Tomík 3 : 3
34. Leška 4 : 3
37. Köhler 5 : 3
41. Květoň 5 : 4
43. Kollár 6 : 4
56. Rachůnek 7 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 22. kola O2 extraligy Třinec 7:4 a potvrdili domácí neporazitelnost v základní hrací době. Hvězdou zápasu se stal zlínský útočník Petr Leška, který si předčasně nadělil dárek k nedělním narozeninám v podobě hattricku.

Článek

Moravské derby se hrálo v bouřlivé atmosféře a od prvních minut se diváci v hledišti rozhodně nenudili. Hosté měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, vytvořili si tlak, nicméně domácí brankář Sedláček byl neprůstřelný. Zlínský mladík zneškodnil i šanci Tomíka. Známé pořekadlo nedáš - dostaneš se potvrdilo hned vzápětí. Sotva domácí hráli v pěti, dostal se do úniku Leška a přes clonícího beka otevřel skóre zápasu.

Třinec měl na konci šesté minuty další výhodu přesilové hry, ale všechny šance Ocelářů skončily na bezchybném Sedláčkovi. A udeřilo opět na druhé straně. V oslabení skóroval Kollár, když střelou pod horní tyčku překonal Vojtka. Dvoubrankový náskok domácí barvy uspokojil a ve druhé části úvodní třetiny se hra odehrávala většinou ve středním pásmu.

Hosté mohli snížit po šanci Tomíka, na zlínské straně ujížděl na hostující branku útočník Andrašovský, ale v rozhodující chvíli mu sjel kotouč z hole. V závěru první třetiny se skóre nezměnilo ani po střelách Květoně a Moravce.

Na začátku druhé třetiny spálil dvě šance Martynek, ale zlínský gólman čaroval. Na kolena ho dostaly až dvě využité přesilovky hostů. Nejdříve nejproduktivnější třinecký hráč Polanský potrestal prohřešek Hamrlíka a poté šest sekund před vypršením trestu Lešky tečoval střelu Gureně od modré čáry Polák. Zlín se však nevzdal a šel opět do vedení, když se nemýlil z mezikruží Leška.

Třinec ještě jednou v utkání vyrovnal, když po přesné kombinaci mířil do odkryté sítě Tomík. Domácí však za pouhých 21 sekund opět vedli, když hattrick v zápase dokonal Leška, nejlepší hráč domácích. Slušně zaplněný zimní stadion měl před druhou sirénou ještě jednou důvod k jásotu. Výbornou partii první zlínské řady korunoval pátým úspěchem Köhler. Z třinecké klece utekl Vojtek na střídačku a jeho místo zaujal Čechmánek.

Hokejová přestřelka pokračovala i ve třetí části. Nejdříve třinecké akcie zvýšil kontaktní brankou Květoň, ale za dvě minuty lovil kotouč ze sítě i střídající Čechmánek. Kotouč za jeho záda dotlačil svým druhým gólem v zápase Kollár.

Diváci viděli v nervózním závěru řadu potyček a trestná lavice nevychladla. Po jedné z bitek zamířili předčasně pod sprchy Kubiš a Malec. Výhru Beranů pojistil Rachůnek a Zlín slavil v letošní extralize jubilejní desátou výhru před vlastními příznivci. Opět se tak potvrdilo, že v zápasech Zlína s Třincem vyhrává v české extralize většinou domácí tým.

RI Okna Zlín - Oceláři Třinec 7:4 (2:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Leška (Balaštík, Nosek), 8. Kollár (Andrašovský), 30. Leška (Hamrlík, Köhler), 35. Leška (Balaštík, Köhler), 38. Köhler (Leška, Balaštík), 44. Kollár (Nosek), 57. Rachůnek (Balaštík, Hamrlík) - 25. Polanský (Gureň, Kováčik), 27. V. Polák (Gureň, Kanko), 35. Tomík (Martynek, Peterek), 42. D. Květoň (Peterek, Seman). Rozhodčí: Husička, Kubuš (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:10, navíc Leška 10 min., Kubiš - Malec oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4191.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Záhorovský - Mokrejš, F. Čech, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Třinec: Vojtek (38. Čechmánek) - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Rangl - Kanko, D. Moravec, V. Polák - D. Květoň, Polanský, Kováčik - Tomík, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Balej. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice