Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č.Budějovice 2:4Budějovice vyhrály v Boleslavi a přepustily Středočechům poslední pozici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kůrka 0 : 1
16. Král 1 : 1
34. Gulaš 1 : 2
43. Kotrla 1 : 3
46. Kůrka 1 : 4
57. Pšurný 2 : 4

MLADÁ BOLESLAV

Budějovický Mountfield se vítězstvím na ledě nováčka odpoutal po třech týdnech ze dna tabulky, kam naopak s dvoubodovou ztrátou spadla Mladá Boleslav. Jihočeši teprve podruhé v sezóně dokázali zopakovat plný bodový zisk z předchozího kola.

Článek

Dva góly Tomáše Kůrky v oslabení prakticky rozhodly o budějovickém vítězství. „Nepamatuji, že bych se někdy dokázal dvakrát trefit v přesilovce soupeře,“ říkal šestadvacetiletý útočník, jenž na branku ze hry čekal dvanáct kol. „Ležela na mě obrovská střelecká deka, zahodil jsem spoustu šancí, a tak mě těší, že to tam konečně padlo. Dokázali jsme asi lépe než soupeř hodit za hlavu fakt, že se vlastně hraje o poslední místo a dřeli celý zápas na sto procent,“ ulevil si Kůrka, který otevřel skóre z úniku.

„Povedlo se mi obrat domácí o puk a při zakončení jsem si vzpomněl, jak mi kluci četli v kabině horoskop, ať i při trápení zůstávám věrným zásadám. Tak jsem nic nevymýšlel, prostě vystřelil pod lapačku a vzešel z toho startovací gól,“ tvrdil

Středočeši se chvíli snažili o tlak, efekt vyrovnání měla Králova teč Schnabelovy dělovky od modré čáry. Šanci na obrat ale Čechovi zmařil Turek a pouze tři útoky točící hosté získávali navrch lepší pohybem i důrazem.Při Rodově trestu dokázal Sičákem vypálený puk usměrnit do sítě Gulaš, další slibné akce v podání Dudy či Kůrky zastavil Chábera.

V úvodu třetí části však domácí brankář osudně chyboval, když mu mezi betony proklouzl kotouč po Kotrlově střele z úhlu. Boleslavské akcie pohřbil další gól obdržený při jejich přesilovce, znovu z hole Kůrky. Hokejová sebedůvěra domácích se i přes pozdější Pšurného korekci skóre rozplynula. Exbudějovický strážce domácí branky Jan Chábera litoval: „Vyčítám si hlavně ten třetí gól, kdy mi puk propadl do sítě. Udělali jsme víc chyb a proto prohráli. Jsme teď sice poslední místo Budějovic, ale účtovat se bude až na konci sezóny a já věřím, že u dna v tu chvíli nebudeme my.“

Na domácí straně panoval velký smutek. „Udělali jsme děsivé chyby, měli hrozně málo střel a byl to možná nejslabší výkon na domácím ledě,“ přiznal domácí trenér Jiří Šejba. „Na pohled to nebyl pěkný hokej, ale nejdůležitější je, že jsme celý zápas dřeli a urvali tři body,“ uvedl českobudějovický kouč Ernest Bokroš.

BK Mladá Boleslav - Mountfield České Budějovice 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 16. R. Král (Schnabel), 57. R. Pšurný (P. Barinka, Rod)- 9. Kůrka, 34. Gulaš (Sičák, Toman), 43. Kotrla (L. Poživil), 46. Kůrka (Gulaš). Rozhodčí: Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4, navíc Gřegořek (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 3970.
Mladá Boleslav: Chábera - Kočí, Schnabel, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Bauer - Padělek, R. Král, Handlovský - Tomas, Benda, M. Čech - P. Barinka, Rod, Boháč - Kazjonov, T. Sýkora, R. Pšurný - Nouza. Trenéři: Šejba a Gudas.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, L. Poživil, Jareš, Frolo, Mucha, Macháček - M. Hudec, Gulaš, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Hřebejk, L. Květoň, Kotrla - Mertl, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice