Hlavní obsah

Třinec - Slavia 3:2Slavia nezvládla závěr,v Třinci prohrála 2:3 na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kanko 1 : 0
34. Hruška 1 : 1
41. Beránek 1 : 2
60. Peterek 2 : 2
65. Balej 3 : 2

TŘINEC

Gólem v poslední vteřině zachránili remízu, v prodloužení pak hokejisté Třince udolali Slavii jediným proměněným samostatným nájezdem a po vítězství 3:2 doma bodovali podeváté za sebou. Bez reprezentačního útočníka Jaroslava Bednáře hosté nezvládli závěr. Výběr kouče Vladimíra Růžičky měl po čtyřech kolech na dosah tříbodové vítězství, ale při power play soupeře o něj přišel.

Článek

Nahuštěný program posledních dnů vzal Slavii šťávu. V Třinci dnes jako obvykle nedominovala zničující ofenzivou, ale úsporným až vyčkávacím stylem. Domácí toho svižnějším pohybem využili v první části k několika zajímavým situacím. Svoboda musel už po dvaceti sekundách zmařit Polákův bekhend a po Peterkově přihrávce ho nechal zazářit i Seman. Balej puk do branky dokonce propasíroval, ale k domácí smůle se mu to povedlo až těsné poté, co sudí přerušil hru.

Umělecká hodnota zápasu trpěla řadou nepřesností, Třineckým však zůstala aktivita a ve druhé třetině ji dokázali i zúročit. Už Tomíka ve 24. minutě dělily od prvního gólu centimetry: puk po jeho střele přepadl přes Svobodu a kutálel se do branky, ale Čermák ho těsně před brankovou čárou odpálil do bezpečí. Domácí se dočkali až o minutu později, když Kanko vypíchl puk v oslabení a únik po levém křídle završil přesnou střelou na vzdálenější tyč.

Mistr až pak vystrčil růžky a Čechmánek musel po střele Čermáka řešit první nepřehlednou situaci před svou brankou. Kanko vzápětí na druhé straně ukázal, že i z jednoho kroku je možné netrefit prázdnou branku a po momentech slávy mu renomé ještě zhoršil faul, kterým se spolupodílel na vyrovnání. Hosté měli 61 sekund výhodu přesilovky pět na tři, a ačkoliv ji sehráli staticky a bez rány na branku, čtyři sekundy před Kankovým návratem na led si střelecký úhel vybruslil Hruška a na jeho chytrý příklep zpoza obránce neměl Čechmánek nárok.

I bez výraznějšího tlaku dokázali Pražané nepříznivý vývoj otočit. Stačila jim chyba soupeřovy defenzívy. Fatální propad při vlastní přesilovce jde na vrub Výtiska, hosté vyrazili do brejku na osamoceného Sekeráše a Beránek po 39 sekundách třetího dějství zajistil hostům vedení.

Třinec se v závěru znovu dostal do tlaku, ale střelecká neschopnost prodloužila jeho čekání na vyrovnání do poslední sekundy. Polák z pár kroků nastřelil bok dezorientovaného gólmana a následně nepřesně zakončil i sólový průnik.

Za ztrátu vyhraného zápasu může Slavia spílat jen vlastní nekoncentrovanosti. Hosté přežili poslední závar, vyhodili puk do rohu hřiště a přestali hrát. Peterek však s poslední vteřinou naslepo poslal puk před branku, kde si ho bruslí za záda srazil gólman Svoboda a rozhodčí po poradě s kolegou u videa gól k velké nelibosti hostů uznal.

Nervózní dohrávku rozřešily až nájezdy. I jedinou trefu Baleje hned v první sérii provázely průtahy, protesty a snad pětiminutová konzultace videorozhodčího s hlavním sudím Mikulou, který gól nejprve neuznal, ale posléze změnil rozhodnutí. Dalších pět pokusů už skóre nezměnilo.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 3:2 po samostatných nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Kanko (Vosátko), 60. Peterek (Kanko, D. Květoň), rozhodující nájezd Balej - 34. D. Hruška (Červenka, V. Růžička ml.), 41. Beránek (Vondrka, Svoboda). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 3622.
Třinec: Čechmánek - Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Rangl - Kanko, D. Moravec, V. Polák - Balej, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Piecha, Hampl. Trenér: Stavjaňa a Juřík.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Jebavý, Kolařík, Žižka, Sloboda, Drtina, Vašíček, Novák - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sklenář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Ondráček, Jelínek, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice