Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 3:2Plzeň se dočkala, proti Pardubicím vydřela těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolář 0 : 1
25. Fabuš 1 : 1
41. Adamský 2 : 1
51. Divíšek 2 : 2
54. Vlasák 3 : 2

PLZEŇ

Po třech porážkách v řadě dokázala Plzeň naplno bodovat, když v úterý zdolala ve 26. kole O2 extraligy doma Pardubice po tvrdém boji 3:2. Hosté sice šli do vedení, ale poté domácí duel otočili. Také Pardubice srovnaly stav, ale na vítěznou branku Tomáše Vlasáka z 54. minuty již reagovat nedokázali.

Článek

V osmé minutě měli domácí příležitost skórovat v přesilové hře, ale byli to hosté, kteří se ocitli v gólové šanci. Jiří Cetkovský však sám před gólmanem Málkem jen těsně minul levou tyčku. Pardubice však nesmutněly dlouho, v téže minutě si totiž Málek srazil střelu za brankovou čáru. "Zkomplikoval jsem si to sobě i mužstvu," mrzelo navrátilce mezi tři tyče domácích.

I Plzeň si vytvořila svou největší šanci v oslabení, ale kličku Martina Straky vychytal ve 13. minutě tváří v tvář Martin Růžička špičkou levého betonu. Na začátku osmnácté minuty vypálil Peter Fabuš z pravého mezikruží jedovatou střelu zpoza obránce, Růžička však do konce třetiny nekapituloval.

Sýkora si stěžoval na filmování

Po necelých třiceti sekundách druhé části se mohli plzeňští fanoušci dočkat vyrovnání, ale to by nesměla pokračovat střelecká bída domácích. V pokračující přesilové hře nastřelil Smrek jen klubko hráčů před Růžičkovým brankovištěm. Další početní výhodu ovšem domácí přetavili ve vyrovnávací gól. Fabuš dostal přihrávku mezi kruhy, odkud poslal puk za ležícího brankáře Východočechů.

"Byla to urputná bitva spíše než pohledný hokej, bohužel jsme vedení neudrželi, zápas byl až do konce velmi vyrovnaný," uvedl kouč Pardubic Václav Sýkora. "Nízká produktivita nás stála body," litoval a postěžoval si na filmování plzeňských hráčů. "Vynucovali si fauly padánim, je vidět, že nešvar českého hokeje se nepodařilo vymítit."

Ujmout vedení se mohli hosté

Ve 29. minutě se šikovně uvolnil v útočném pásmu Michal Dvořák, avšak jeho pohotovou ránu ukryl pardubický strážce svatyně ve výstroji. Ujmout vedení se mohli hosté ve 33. minutě, kdy ujížděli Jan Starý s Davidem Havířem na jediného zadáka Plzně, ale puk jim v rozhodující chvíli přeskočil, a přečíslení tak vyšlo na prázdno. Na druhé straně hořelo o minutu později, ale sražený puk po střele Fabuše jen těsně minul branku.

V závěru třetiny měli díky přesilové hře více ze hry hosté, ale z tlaku vedoucí gól nevykouzlili. Mohlo je to mrzet. Co se totiž nepovedlo Plzni na začátku druhé části, vynahradili si po necelé minutě třetí dvacetiminutovky. Po ose Vampola - Fabuš putoval puk na hranici brankoviště, kde číhal Martin Adamský a kotouč usměrnil za Růžičku.

Kracík nedal do prázdné

Klid na hokejky domácích mohl vnést v 50. minutě Jaroslav Kracík, jenže puk nedokázal bekhendem usměrnit do prázdné branky. Na střídačce si mohl sypat popel na hlavu, neboť v zápětí hosté vyrovnali gólem Tomáše Divíška, který z otočky střelou z mezikruží trefil volnou skulinu v Málkově kleci. Blízko třetímu plzeňskému gólu byl Adamský v 53. minutě, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti cinkla o pravou tyčku.

Západočeši se dočkali o necelou minutu později. Tomáš Vlasák si vybruslil od mantinelu do mezikruží a přesnou ranou k tyčce nedal pardubickému gólmanovi šanci. Hosté se snažili o vyrovnání, podruhé se jim to však nepodařilo a znovu nedokázali bodovat. Plzeň si naopak připsala první výhru po třech předchozích porážkách. "Zápas jsme ubojovali a enormní snaha nám byla odměnou," pochvaloval si domácí kouč Milan Razým.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Fabuš (Vlasák, M. Straka), 41. Adamský (Vampola, Fabuš), 54. Vlasák (Smrek, Straka) - 8. Kolář I (Nakládal, Havíř), 51. Divíšek (Čáslava, Tvrdík). Rozhodčí: Šindler - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5648.
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs, S. Hudec, Dresler - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Vampola, Adamský - Dvořák, Kracík, Matějovský - Jan Kovář, Šindel, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, M. Šeda - Cetkovský, Divíšek, Tvrdík - Klejna, Blažek, Ondřej - Kolář I, Koukal, Starý - Bláha, Radil, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice