Hlavní obsah

Vítkovicím vychází léčba Hadamczikem

PRAHA

Ve zběsilém tempu stihla hokejová extraliga za 11 týdnů polovinu základní části, kterou zvládly nejlépe Vítkovice. Hadamczikovu týmu ovšem dýchá na záda se ztrátou jediného bodu Litvínov a tlačenice je i na dalších místech: mezi třetím a dvanáctým v tabulce je rozdíl jen devíti bodů.

Článek

Ostravský klub po tříleté absenci v play off vsadil na úspěšný slávistický model spojení role trenéra i manažera, v níž Alois Hadamczik dokázal vhodně poskládat mužstvo. „Povedlo se probudit v hráčích dřívějšími neúspěchy potlačenou sebedůvěru,“ říká šéf vítkovické střídačky. Podobně ukázněný projev s velikou bojovností zdobí i druhý Litvínov, těžící z konsolidované sestavy.

Pak už je tabulka extrémně vyrovnaná, mezi třetí a dvanáctou příčkou je rozestup pouhých devíti bodů a kolísavá forma se nevyhnula ani favoritům. Spartu postihla série pěti porážek už v říjnu, mistrovská Slavia zažívá stejnou krizi nyní. Po skvělém úvodu se zadrhla útočně silná Plzeň, což ale může souviset s ekonomickými problémy klubu.

Nejvýrazněji zaostali za očekáváním semifinalisté jarního play off České Budějovice a Liberec, který jako jediný v extralize vyměnil trenéra. Fanoušci na jihu Čech také žádali hlavu kouče, majitelé Mountfieldu ale poskytují Bokrošovi nezvyklou dávku důvěry. Na oba ambiciózní týmy přitom dolehla deka z porážek víc, než bylo únosné, a šest nadcházejících kol do reprezentační pauzy naznačí, zda zvednou hlavu nebo půjde o sezónu na odpis.

Daleko dřív začaly šplhat tabulkou po špatném úvodu Znojmo i Třinec, jehož dres obléklo už 32 hráčů. Kladenskému sešupu zatím zabraňuje nejlepší gólman soutěže Kopřiva. Nováček z Mladé Boleslavi je u dna, ale nevypadá, že by měl brzy skončit v bezvýchodné pozici s perspektivou baráže jako loni Ústí.

Polovina základní části extraligy v kostce
Kolísavé výkony se vyhnuly pouze Vítkovicím a Litvínovu
Největší trápení prožili v Budějovicích a v Liberci
Kanadské bodování ovládli hokejisté Plzně

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice