Hlavní obsah

Jandač: Mezi navrátilci z NHL je největším přínosem Straka

Tažení Litvínova, na druhé straně propad Liberce či Českých Budějovic. To jsou největší překvapení pro asistenta reprezentačního kouče Josefa Jandače při pohledu na dění v první polovině O2 extraligy. „Litvínov vhodně doplnil tým a už asi muselo přijít období, kdy se mu začne dařit,“ říká bývalý budějovický kouč v rozhovoru pro Právo.

Článek

Co je pro vás největším překvapením první poloviny sezóny?

Stejně jako pro mnoho ostatních výkony těch, u nichž se nečekalo, že budou tak vysoko v tabulce. Příkladem je Litvínov, i když už minulou sezónu prokazoval dobrou výkonnost, vhodně teď doplnil tým a už asi muselo přijít období, kdy se mu začne dařit. Protipólem jsou pak pochopitelně Liberec a Budějovice.

Zastavme se u Budějovic, kde jste dlouho působil. Jak si vysvětlujete jejich propad?

Těžko se mi to hodnotí. Přišli tam dva hráči, Duda a Huml, kteří měli být tahouny, a čekalo se, že bude mužstvo hrát když ne na špici, tak v horní polovině. Ústup je však hodně velký. Nechci ale dělat nějaké závěry, co je tam za problém, když už jsem pryč.

Vítkovice neudělaly zásadní změny v kádru, ale u nich nastal obrat k lepšímu.

Já bych neřekl, že neposílily. Obraně pomohl Krstev, do útoku přišel Petrovický, z Třince Štefanka, Varaďa, Francouz Treille... To už je slušné posílení, když v podstatě skoro nikdo neodešel. Navíc se začalo dařit zkušenějším hráčům, jako jsou Burger, Šimíček a Ujčík, vedle nich rostou mladí a vyplácí se to.

Jak se vám zamlouvají hráči, kteří do Česka přišli ze zámoří?

Největší přínos pro tým má určitě Martin Straka, to je teď jeden z nejlepších, ne-li nejlepší hráč v extralize. Velké očekávání doprovázelo návrat Davida Výborného. Ten předvádí slušné výkony, i když by od sebe asi chtěl ještě víc. Martin Ručinský před zraněním také asi úplně neodváděl to, co chtěl. A v Liberci? Tam je to poznamenané rozpoložením týmu. Modrý není tak výrazný, ale určitě je přínosem tím, jak pracuje v tréninku, a jeho čas může přijít. Zkušenější hráči často ožívají až v druhé půlce sezóny. Petr Nedvěd přišel teprve nedávno a hodně mužstvu pomohl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice